Gratis levering in België vanaf 25 euro.
98% van de bestellingen voor 17u worden de volgende werkdag geleverd.

0

Je winkelwagen is leeg

april 04, 2019

Deze blog is voor degene die graag lekker gezond koken, Sandra Bekkari of Pascale Naessen-style, of wie in fase 2 zit van Restart. Wat inspiratie voor goede, lekkere en gemakkelijke recepten kan je dan goed gebruiken. Als je op je voeding let, wil je zeker niet dat het saai word, dus mix it up met deze gezonde recepten!

Scampi salade met yoghurt 

https://www.bonappetit.com/recipe/shrimp-salad-with-cucumbers
Ingrediënten: gebakken/gekookte scampi's, zout, peper, kruiden, yoghurt (provamel soja kokos in eerste fase, of skyr, griekse yoghurt..), 2 eetl mayonaise (zonder suiker), 2 eetl vers limoensap, 2 eetl dille, olijfolie
Bak/kook de scampi's in zout en peper tot ze klaar zijn (nog 45 seconden tot 3 min), laat afkoelen. Mix terwijl de yoghurt, mayo, limoensap en dille in een kom. Kruid af en voeg een klein beetje olijfolie toe. Je kan hier nog wat salade aan toevoegen en klaar!

Broccoli en avocado en sesam salade

https://www.bonappetit.com/gallery/30-healthy-keto-recipes
Ingrediënten
  • ½ beker witte azijn 
  • 3 eetlepels stevia/tagatesse/Ahornsiroop
  • 1 eetlepel zout
  • 3 jalapeños/ zoete rode paprika
  • 1 avocado, gehalveerd
  • 1 fijngesneden knoflookteentje
  • tahini
  • 1 theelepel citroen zeste 
  • 7 eetlepels limoensap
  • olijfolie & kruiden
  • Broccoli
  • Rode ajuin en sesam zaadjes (1 eetl)
Pickled Jalapeños/ zoet puntpaprika 
  • Doe de azijn, zoetstof en zout samen in een kleine sauspan en breng aan de kook. Leg de jalapeños in een kleine kom en giet het mengsel erover, laat het 1 uur ongeveer erin zitten tot het afgekoeld is. Je kan zelfs dit al klaarmaken wanneer je wil, zelfs een week op voorhand, zolang je het koel en afgedekt houd, kan je het bijhouden.

    Broccoli and Dressing

  • Doe de helft van de avocado, knoflook, tahini en citroen zest, limoensap, olijfolie en eventueel water als je dat nodig vind, allemaal samen en mix het samen. Kruid met peper en zout. 

  • Gebruik een air fryer of een voorverwarmde oven en doe er de broccoli, ajuin en olijfolie in tot het bruin kleurt en krokant is. Laat een klein beetje afkoelen.
  • Snijd het in stukken en voeg samen in een kom met wat limoensap, olijfolie en kruiden. 
  • Doe de tahini dressing op de mix broccoli en doe de helft gesneden advocdo erop met sesam zaadjes, de zoete paprika of de jalepeno. 

Biefstuk gegrilde peer salade

https://chickslovefood.com/recept/skinny-six-biefstuk-gegrilde-peer-salade/
En daarbij niet ongezond én gemakkelijk te maken. That’s how we like it! Met uiteraard maar 6 ingrediënten, dat ook. Klinkt als het perfecte gerecht, ziet er uit als perfect en smaakt het perfect? Nou ja het komt zeker in de buurt. Proberen dus!

Voor 2 personen:
– 2 biefstukken
– 2 peren
– 1 krop ijsbergsla (little gem kan ook)
– sap van 1 halve sinaasappel
– 1 hand pecannoten

En zo doe je het:

  • Haal het vlees uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen.
  • Schil de peren en snijd in partjes. Halveer de ijsbergsla en snijd beide helften in 4 parten.
  • Verwarm een grilpan en gril de peer kort om en om tot er mooie grilstreepjes ontstaan.
  • Haal de partjes uit de pan en zet even weg.
  • Besmeer de biefstukken licht in met olie, besprenkel met wat peper en zout en gril ze in dezelfde grilpan om en om in ongeveer 7 minuten medium-rare (of langer als dat je voorkeur heeft). Haal uit de pan en laat even rusten.
  • Leg de slaparten op een plank of in een schaal, snijd de biefstuk in reepjes en verdeel over de sla.
  • Leg dan de peerpartjes hierover en de pecannoten.
  • Meng een flinke kneep sinaasappelsap met een scheut olie, peper en zout tot een dressing en giet tenslotte over de salade.

Gezond kapsalon

In plaats van frietjes neem je beter pastinaak en knolselder met de smaak tijm en zeezout. We toppen ze af met een laagje kipfiletreepjes, knapperige ijsbergsla en een romige yoghurt-knoflooksaus.

(voor 2 personen):

  • 450 gram kipfilet
  • 450 gram pastinaak en knolselder & kruiden
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram ijsbergsla (ik gebruikte een variant met tuinkruiden, maar een andere knapperige sla kan ook)
  • olie, peper en zout

En zo doe je het:

  • Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi met peper en zout.
  • Verwarm een grillpan.
  • Zet het vuur hoog en grill de kipfilet aan zodat je mooie streepjes krijgt.
  • Zet het vuur vervolgens lager en gaar de kip verder.
  • Doe ondertussen de partjes van pastinaak en knolselder in een koekenpan en bak in ca. 10 – 12 minuten op middelhoogvuur goudbruin.
  • Pers de knoflookteentjes fijn en meng met de Griekse yoghurt en 2 scheutjes water om ‘m wat dunner te maken.
  • Breng op smaak met een flinke snuf peper en zout.Neem een ovenschaal van ca. 20 x 30 cm en beleg de bodem met de aardappelpartjes. Schep de kip hierover en vervolgens de ijsbergsla.
  • Maak af met een drizzle van de knoflooksaus en serveer de rest van de saus er los bij.

Gegrilde scampi sla cups

https://www.bonappetit.com/recipe/grilled-citrus-shrimp-lettuce-cups

  • 1 sjalot, fijnsnijden 
  • limoensap en vers sinaasappelsap
  • gember
  • kruiden, zout en peper
  • scampi's
  • sesam olie
  • gekookte quinoa
  • sla blaadjes om te gebruiken als 'cup'
  • komkommer in schijfjes gesneden
  • Wortel, raspen 
  • basilicum

Doe de sjalot, limoensap, sinaasappelsap, gember en zout in een kommetje en meng het. Zet de helft van de marinade aan de kant, de andere helft giet je over de scampi's, laat even marineren (30 min best). Gril daarna de scampi's 1 minuut aan elke kant. Haal uit de pan en doe er sesamolie over met zout en extra kruiden. Serveer de scampi's met de quinoa, komkommer, wortel, basilicum, sesamzaadjes met de marinade in de sla cups. 

 

Peultjessalade met biefstuk 

https://chickslovefood.com/recept/skinny-six-peultjessalade-met-biefstuk/

 (voor 2 personen):

  • 2 biefstukjes (ik heb 2x 150 gram gebruikt)
  • 200 gram sperziebonen
  • 200 gram doperwtjes
  • 200 gram sugar snaps
  • 2 flinke theelepels mosterd
  • een handje walnoten

En zo doe je het:

  • Haal de biefstuk uit de verpakking en laat op kamertemperatuur rusten onder een keukenpapiertje.
  • Kook de boontjes, erwtjes en sugar snaps in kokend water gaar (dop de sperziebonen indien nodig eerst). Over het algemeen kook je sperziebonen 15 minuten, doperwtjes 10 minuten en sugar snaps zo’n 5 minuten. Doe ze er dus niet allemaal tegelijk in maar voeg ze na elkaar toe.
  • Rooster ondertussen de walnoten in een droge koekenpan. Laat afkoelen op een keukenpapiertje.
  • Bestrooi de biefstuk met peper en zout en verwarm een scheutje olijfolie in dezelfde koekenpan.
  • Laat goed heet worden en bak de biefstuk op hoog vuur aan beide kanten kort aan. Houd de biefstuk in beweging, zo wordt -ie mooi gelijkmatig bruin.
  • Zet het vuur lager en bak het vlees verder gaar. Houd voor een rode biefstuk zo’n 1-2 minuten per kant aan, voor medium 2-3 minuten en voor doorbakken 4-5 minuten.
  • Meng vervolgens de mosterd met 2 eetlepels olijfolie.
  • Hak de walnoten fijn en meng samen met de mosterddressing door de groenten heen.
  • Snijd de biefstuk als -ie goed is in plakjes en serveer met de salade.

Geroosterde bloemkool met parmezaan en kappertjes

https://www.bonappetit.com/recipe/roasted-cauliflower-with-capers-and-parmesan

Ingrediënten: 

  • Grote bloemkool 
  • extra virgin olijfolie
  • zout, peper
  • parmezaan
  • kappertjes
  • limoen

Snijd de bloemkool in schijfjes, en leg op een bakplaat met aluminum folie of in een air fryer. Doe er de olie en de kruiden over. Laat het 20 of 30 minuten in de oven roosteren. Snij de kappertjes in stukjes en doe in een kommetje met olijfolie en limoensap. Als de ene kant geroosterd is van de bloemkool draai je deze om met een spatel en besprenkel je het met wat parmezaan. Laat daarna nog een 10-tal minuutjes in de oven. Als het klaar is, haal je het uit de oven, laat je het even afkoelen en doe je de dressing erover. Nog wat parmezaan en kruiden als topping, en klaar! 

Courgettini met aubergine en parmasan

https://chickslovefood.com/recept/5-or-less-supersnelle-pasta-met-aubergine/

(voor 2 personen):
– 200 gram van je courgettini (of courgette in sliertjes) 
– 1 aubergine
– 1 bakje of 1 flinke hand kleine tomaatjes
– 5 eetlepels amandelschaafsel
– een stukje Parmezaanse kaas

En zo doe je het:

  • Snijd de aubergine in heel dunne plakjes en snijd deze in vieren.
  • Ook de cherrytomaatjes snijd je in vieren.
  • Verwarm een flinke scheut olie in een koekenpan, voeg de aubergine toe gevolgd door een flinke snuf peper en zout en bak om en om even een paar minuten.
  • Voeg dan de tomaatjes toe, schud goed door elkaar en laat nog zo’n 5 minuten meebakken.
  • Rooster ondertussen in een kleine koekenpan het amandelschaafsel goudbruin.
  • Voeg de laatste minuut de courgettini toe aan de aubergine, en bak nog even mee.
  • Verdeel de pasta over 2 borden, verdeel het amandelschaafsel erover en maak af met een flinke rasp Parmezaanse kaas.
Lekker met wat groene salade!

Makreelsalade met gegrilde perzik 

https://chickslovefood.com/recept/makreelsalade-met-gegrilde-perzik/

Men neme (voor 2 personen):

  • 1 hand gezouten macadamianoten
  • 100 gram gerookte makreel
  • 2 stevige perziken
  • 2,5 eetlepel magere soja/kokos/yoghurt 
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • 1 avocado
  • 1 halve limoen
  • 1 kropje little gem
  • 1 snuf peper en zout
  • 1 scheutje olijfolie

En zo doe je het:

  • Hak de macadamianoten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. Zet even weg.
  • Trek de makreel met een vork uit elkaar tot -ie heel fijn is.
  • Was de perziken, halveer ze en verwijder de pit. Je hoeft ze niet te schillen. Leg één helft van een perzik even weg.
  • Snijd de overige stukken perzik in heel kleine stukjes.
  • Doe de helft van de fijngesneden perzik bij makreel en mix even.
  • Voeg nu een 1,5 eetlepel yoghurt, een theelepel witte wijnazijn en een snufje peper en zout toe. Meng goed door totdat je een smeuïge salade hebt. Zet even weg.
  • Schil de avocado en verwijder de pit. Prak het vruchtvlees fijn met een vork.
  • Meng de avocado met de andere helft van de fijngesneden perzik, 1 eetlepel wasabimayonaise, het sap van de halve limoen en een snufje peper en zout.
  • Zet een grilpan op het vuur en laat goed warm worden. Was ondertussen de little gem.
  • Snijd de overgebleven helft van de perzik in zes partjes en bestrijk deze met olijfolie.
  • Gril de perzikpartjes om en om totdat er bruine streepjes op ontstaan.
  • Nu ga je de borden opmaken! Maak een mooi torentje van je twee salades, eventueel met behulp van een kookring. Pak een bord en maak eerst een laagje met de helft van de avocadosalade en doe daar een laagje met de helft van de makreelsalade op. Herhaal dit op het tweede bord.
  • Maak de borden af met blaadjes little gem, gehakte macadamianoten en partjes gegrilde perzik.

Kalkoen-courgette burger

https://chickslovefood.com/recept/skinny-six-kalkoen-courgette-burgers/

En dat met uiteraard maar 6 ingrediënten. En ik vind het wel echt een volwaardige maaltijd, aangezien het een flinke portie is en er zowel courgette in de burger zit als dat je dit erbij serveert. Hmmm, hello skinny monday!

(voor 2 personen):

  • 1 courgette
  • 300 gram kalkoenfilet
  • 1 speltboterham
  • 1 knoflookteen
  • 1 rode ui
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt

En zo doe je het:

  • Was de courgette en snijd er een kwart van af.
  • Rasp je met een handrasp de kwart van de courgette fijn.
  • Doe dit in een stuk keukenpapier en knijp al het vocht eruit.
  • Rooster de speltboterham goudbruin en doe hem in de keukenmachine. Maal fijn, schep de kruimels in een kom en zet even weg.
  • Doe de kalkoenfilet in een keukenmachine, voeg de helft van de knoflook, een kwart van de rode ui, 2 eetlepels olie en een flinke snuf peper en zout toe en maal door elkaar tot een grof mengsel.
  • Schep dit gehakt in een kom, kneed de broodkruimels, nog wat peper en zout  en de courgette erdoor en maak 4 burgers.
  • Verwarm 2 eetlepels olie in de pan en bak de burgers om en om in 15 minuten gaar.
  • Snijd ondertussen de overige courgette in repen met een kaasschaaf en de overgebleven ui in repen.
  • Bak de groenten in 1 eetlepel olie kort in een koekenpan.
  • Snijd de overgebleven halve teen knoflook fijn en meng samen met een flinke snuf peper en zout door de Griekse yoghurt.
  • Schep de groenten uit de pan en verdeel over 2 borden. Leg hier de burgers op en maak af met de Griekse yoghurt.

Kruidige biefstuk met rucola en parmezaan 

Men neme (voor 2 personen):
– halve zak rucola
– 2 goede biefstukjes, liefst extra gerijpt vlees en biologisch
– lekker stuk parmezaanse kaas (je gebruikt ongeveer 100 gram, of meer als je er dol op bent!)
– 3 takken tijm
– 3 takken rozemarijn
– 2 tenen knoflook, geschild en fijn geplet
– de schil en het sap van een halve citroen (rasp van schil gekneusd)
– zonnebloemolie
– peper en zout

En zo doe je het:

  • Leg van te voren het vlees uit de koeling en laat in zo’n 30 minuten het vlees op kamertemperatuur komen.
  • Zet de koekenpan op het vuur en laat de pan op hoog vuur vijf minuten staan, zodat de pan echt goed warm wordt.
  • Doe vervolgens echt een flinke scheut zonnebloemolie in de pan en laat de olie ook goed warm worden.
  • Bestrooi de steaks met wat peper.
  • Dan komt het geheim: neem een tang, leg de steaks in de pan en blijf bij je pan.
  • Tel twaalf seconden en draai dan de steaks om.
  • Tel weer twaalf seconden en draai de steaks weer om. Door dit snelle draaien worden de steaks mooi knapperig maar verbranden niet. Handig hè?
  • Ga hiermee door tot je de gewenste steak hebt: voor rare draai je ongeveer 8 keer, voor medium zo’n 15 keer.
  • Haal de steaks vervolgens uit de pan en laat ze onder folie even rusten.
  • Zet het vuur uit en doe in de nog hete rest olie de tijm, rozemarijn, knoflook, citroenrasp en een kneep citroensap (niet te veel).
  • Schud even een paar keer goed om, zodat de smaken goed opgenomen kunnen worden.
  • Verdeel dan de rucola over twee borden en leg de steaks er bovenop.
  • Bestrooi de steaks met zeezout.
  • Schaaf vervolgens de parmezaanse kaas over het geheel, zoveel als gewenst!
  • Maak je gerecht af door een paar eetlepels van het olie-kruidenmengel over je salade te druppelen.


x

Welcome to the Loyalty Points Demo Store :-)

Sign up and receive 5000 pts to test out in our Store.

Earning and redeeming beauty.points

$1
Earns you
5
$1
Redeems to
100

Ways you can earn

  • Product Purchase
  • Refer a friend
  • Share on social media

Learn more about our program