7 gezonde recepten voor Fase 1, Restart - Ketofriendly

7 gezonde recepten voor Fase 1, Restart - Ketofriendly

Fase 1 van Restart is je ontgiftingsfase, daarvoor is het ook heel strikt, maar toch mag je veel meer eten dan je denkt. De inspiratie zoeken is niet altijd gemakkelijk, daarmee helpen we jou met een paar receptjes om jou door die fase 1 te laten vliegen zonder hongergevoel en zo weinig mogelijk het gevoel dat je iets mist of moet laten!

Tomaat garnaal 

Tomaat Garnaal is een klassieker maar je kan het ook heel mager en gezond maken, en in fase 1 is het toegelaten. Hoe maken wij het?

Hol een tomaat uit en doe er de garnaaltjes in met lente-ui en bieslook, peterselie, dille. Je kan het mengen met een simpele dressing van het vruchtvlees van de tomaat met olijfolie, azijn, peper, zout en knoflook. Daarbij kan je nog een slaatje eten van sla, komkommer en kerstomaatjes. Gemakkelijk en super gezond! 

https://njam.tv/recepten/tomaat-met-handgepelde-grijze-garnalen

Kiembrood met tonijn & tomaat 

Brood moet je mijden in fase 1, wat je wel mag eten is kiembrood of essenebrood van rogge of spelt, dat vind je in de BioPlanet. Je toast een schelletje en belegt het met je tonijn uit blik in eigen nat. Je kan er wat kerstomaatjes aan toevoegen met kruiden zoals peper en zout, oregano.. of wat ei, augurk, ajuin en knoflook en een slaatje erbij.

https://www.google.com/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&ved=2ahUKEwjamva2g53hAhVNMewKHarKAPgQjRx6BAgBEAU&url=https%3A%2F%2Fwww.littlespoon.nl%2Ftag%2Ftonijn%2F&psig=AOvVaw3lmSyv7_Xk7ZecoIPmll3T&ust=1553594075317380

Rundsburger met gestoofde groentjes 

Rundsburger kan je gemaakt vinden in de supermarkt, maar let op, hier zit meestal vanalles van extra's zoals zetmeel enzovoort in om alles mooi te bewaren als burger en dat het niet uit elkaar valt. Aangezien je dit beter uit je dieet laat, maak hem beter gewoon zelf, super gemakkelijk en met puur 100% rundsgehakt. Je neemt rundsgehakt en mengt het met een ajuin en knoflook (maak je handen nat en maak er bolletjes van, om daarvan je burger te maken, druk de balletjes plat tot je gewenste burger). Stoof terwijl je groentjes, neem wat wortels (de dikke wortels mag je in fase 1), een ajuin, knoflook en groene asperges, snij ze een stukjes en doe eerst je ajuin en knoflook in een pan met wat kruiden, laat de aroma's vrijkomen. Voeg de groentjes toe, leg er een deksel op en laat stomen tot ze gaar zijn. Doe de burgers in een airfryer of bak in de pan. Klaar! 

Bloemkoolpizza

Voor de eerste fase van de Restart gebruik je hiervoor: bloemkoolrijst (100% groente, of maak kleine rijststukjes van een gewone bloemkool), ei, passata, basilicum, oregano, rode, groene en gele paprika, tomaat. champignons en gandaham. Als je in fase 2 zit, kan je hier gerust mozzarella of een andere topping aan toevoegen. 

Je kookt de bloemkoolrijst 2 minuten en laat goed aflekken, voeg er 2 eieren aan toe en meng onder elkaar met wat kruiden. Leg op een pizzabodem en laat 10 minuten in de oven bakken. Haal de bloemkoolpizza eruit en beleg je pizza met passata, kruiden, je paprika's en tomaat, champignons en gandaham. Steek het nog 15 minuutjes in de oven. 

Gevulde courgette met gezonde bolognese saus

Neem een courgette en hol deze uit. Houd het vruchtvlees bij. Laat de courgette al een tiental minuutjes in de oven garen. Terwijl maak je je vulling. Snijd een ajuin en knoflookteentje en bak deze in een pan tot ze glazig zijn. Voeg er rundsgehakt aan toe en roerbak. Voeg de passata en groenten toe naar keuze (in fase 1 bijvoorbeeld paprika en tomaat, en het vruchtvlees van de courgette). Haal de courgette uit de oven en giet het mengsel erin, laat nog 10 minuutjes in de oven. Vanaf de tweede fase van Restart kan je hier al eens wat mozzarella kaas bijvoegen. 

Broccolirijst met kip en worteltjes 

Voeg een ajuin en knoflook toe in een pan (olijfolie) en laat de aroma's vrijkomen met oregano kruiden. Voeg stukjes wortel toe en de broccoli rijst (100 % groente ) en roerbak. Voeg eventueel nog wat extra kruiden toe. Bak terwijl in een andere pan de kip, in blokjes of in zijn geheel. Voeg alles samen, smakelijk!

http://potjesenpannen.blogspot.com/2017/10/zwanger-paleo-en-recept-voor.html

Steak met champignons en bloemkoolrijst 

In fase 1 let je best op met het kiezen van steaks, neem geen gemarineerde steaks deze zijn ingevet met boter of bevat marinade met ingrediënten die je niet mag. Neem dus een natuur steak. Bak eerst de bloemkoolrijst in olijfolie met de champignons, en een beetje citroen, peper en zout, eventueel nog ajuin en knoflook erbij. Bak terwijl je steak hoe je hem graag eet, kruid goed en klaar! 

https://www.want.nl/bereid-de-perfecte-steak-met-behulp-van-de-meater-thermometer/

Heb je wat meer inspiratie nodig? Stuur ons gerust een mailtje. Hopelijk kan je met deze recepten al een goede, lekkere fase 1 inplannen! Good luck!