0

Je winkelwagen is leeg

#SELFCARE_

Herfstdipje?
Leer (terug) luisteren naar je eigen lichaam

Ik voelde me moe deze week, batterijtjes bijna op, terug overweldigd met van alles dat ik nog moet en wil doen. Overdag zou je echt niet het gevoel mogen hebben dat je moe bent of dat je een dutje zou willen doen.​​Ik werk heel graag, maar net daardoor heb ik niet snel het gevoel dat ik even moet stoppen. Daarnaast zit ik nu ook nog in een medische opleiding om nog meer te leren over voeding en de huid.
En mijn grootste ontspanning is lezen, maar zelfs hierbij wil ik dan liefst bijleren en interessante dingen lezen.

Als ik "on track" zit met mijn werk, geeft me dit een super goed gevoel maar als mijn huishouden dan wat blijft liggen wordt ik daar ook wat rusteloos van... Dus mij geeft het net voldoening en energie als mijn huis netjes aan de kant ligt en als ik dit gewoon dagelijks met een minimum aan moeite kan onderhouden.
Meer hierover vertelde ik je al in mijn “reset” video.

Ondanks dat mijn werk en de opleidingen niet als energievreters aanvoelen, vergt dit wel veel energie van je lichaam en van je hersenen, ontspannen met een boek kan perfect, maar als hiervoor je lichaam terug actief moet nadenken, blijven je hersenen getriggerd.
Je moet ook iets zoeken dat je energie geeft en dat dagelijks je batterijen terug kan opladen.

Vergelijk het letterlijk met een batterij, we gaan ervan uit hij volledig opgeladen is, alles waar je lichaam energie voor nodig heeft laat je batterij leeglopen, alles wat energie geeft laad hem terug op. Dus een 50/50 evenwicht is hier heel belangrijk voor! En dit zelf liefst elke dag! Daarom is 's avonds al tot rust komen, een belangrijke voorbereiding voor een diepere, betere slaap en zijn voldoende uren slaap ook een must om je lichaam voldoende te laten recupereren.
Daarom zit je ook beter bij vrienden die je batterijen opladen, dan diegene die je leegzuigen.

In het boek “elimentaire gewoontes” van James Clear heeft hij het ook over de power of focus, als je je overweldigt voelt of geen tijd hebt om alles rond te krijgen, heb je eigenlijk gebrek aan focus! In het huishouden kan teveel gerief zorgen dat je huis niet constant op orde ligt, op je werk kan het zijn dat je met teveel verschillende dingen bezig bent, zodat je niet weet wat eerst te doen.
Blijkbaar gaat 80% van je energie naar 20% van de belangrijke taken, dus je moet je focussen op die 20% om het gevoel te hebben dat je meer kan doen in minder tijd.

Doordat ik nu al meer structuur heb in mijn planning is dit al beter dan vroeger, maar ook in mijn online store ben ik de kleinere merken aan het elimineren, zodat ik meer tijd heb voor mijn core, voeding en de huid.

Dus elimineren in gerief zorgt dat je minder moet opruimen, minder kledij zorgt voor minder keuzestress wat je gaat aandoen en een zo kort mogelijk takenlijstje, je richten op de hoogste prioriteiten, is belangrijk om met een rustiger gevoel je week te doorbrengen en in minder tijd toch het gevoel te hebben dat je echt gedaan hebt wat moest gedaan worden! Alleen zo kan je meer tijd maken voor jezelf en diegene rond je.

In deze maatschappij worden de keikoppen beloond, volhouders krijgen schouderklopjes, we willen altijd maar meer en meer, maar daardoor verwachten we meer en meer van ons eigen lichaam, we kijken op naar diegene die meer dan 50u per week werken en nachten of avonden doorwerken,...

Als je gelukkig bent overwerkt en gestresseerd, goed zo, maar ik betwijfel als je lichaam wel gezond en gelukkig is! Je kan dit even volhouden maar ik ben zeker dat het tegen je zal keren!

Leer (terug) luisteren naar je lichaam! Als je ziek bent of je je moe voelt, rust uit, doe dingen die je ontspannen, mediteer, maak een wandeling in het bos, ga vroeger slapen, eet gezond, veel groentjes, gezonde vetten (avocado, vette vis), natuurlijke eiwitten, weinig koolhydraten en toegevoegde suikers, zodat je minder suikerdipjes hebt en constantere energie! 🙏🏻

En liefst van al plan je dagelijks wat tijd voor jezelf en niet alleen als je voelt dat je batterijen aan het opgeraken zijn, want dan heeft je lichaam eigenlijk al onnodig afgezien.

Wil je meer tips over selfcare en een gezondere levensstijl? Abonneer je zeker op mijn kanaal en laat weten als je zelf vragen hebt om je nog beter te voelen in je vel.


Link boek: The power of habit
 

related posts

Ready.set.summer! Tips om je vetverbranding te activeren.

Ready.set.summer! Tips om je vetverbranding te activeren.

Jun 15, 2021Ellen Vandamme

Binnenkort op vakantie? Ik weet dat we ons niet mogen laten leiden door ons gewicht, 100%...

Read more
LLN. SUNCARE awards

LLN. SUNCARE awards

Jul 02, 2021Ellen Vandamme

Stem op je favoriete LLN. zonneproduct en WIN! Ga naar je favoriete zonneproduct.Via deze link vind...

Read more
Waarom is een gezonde(re) levensstijl en goede gewoontes aanhouden moeilijk?

Waarom is een gezonde(re) levensstijl en goede gewoontes aanhouden moeilijk?

Aug 27, 2021Ellen Vandamme

Back to work! Voor de meeste terug meer routines... Vanaf september zijn de meeste uit hun...

Read more