0

Je winkelwagen is leeg

#LLNBODYPROGRAM_

Hoe plan je jouw ideale weekplanner zodat je productief en relaxed kan zijn?


Ik krijg vaak de vraag hoe ik mijn dag plan omdat ze vaak de indruk over me hebben dat ik zoveel kan doen in een dag en ze denken dat ik me altijd zo rustig voel en geen stress heb.

Natuurlijk heeft iedereen evenveel uren in een dag maar het is aan jou om ze goed in te vullen met dingen die jij leuk en belangrijk vindt.

Ik kijk vb. al jaren geen televisie meer. Ik vind het tijdverlies, ik leer er niet door bij en het inspireert me niet.

Vroeger dacht ik altijd dat het gemakkelijker was als je veel geld verdient of veel geld hebt, omdat je dan tijd kan “kopen” door mensen dingen voor je te laten doen, maar daarvoor ga je nog niet beter om met jouw tijd! Daarom ben je zelf nog niet gelukkiger!

In deze video toon ik hoe je jouw ideale week plant.
 Wil je meer inspiratie voor je journey naar een gezondere levensstijl?
 Abonneer je dan op mijn kanaal zodat je op de hoogte blijft van mijn nieuwe video’s


We hebben vaak een eindeloze lijst van dingen die we willen doen en nog moeten doen. Maar onze tijd beter managen wil niet zeggen dat we meer moeten kunnen doen op kortere tijd. We moeten onze manier van werken vereenvoudigen, op die manier krijg je meer focus, ga je efficiënter werken en zorg je voor minder stress.

Iedereen kan druk bezig zijn, maar daarom ben je nog niet efficiënt bezig!
Het idee achter essentialism inspireert me “less, but better”
Waar je aan werkt is belangrijker dan hoeveel je werkt!

We moeten focussen op de dingen die voor onszelf belangrijk zijn.
Dus kies de juiste dingen die jouw succes bepalen, waar wil jij jouw tijd voor gebruiken?
Wat wil je bereiken in je leven? Wat is je grootste doel in je leven?

Denk eens aan 3 dingen die je binnen het jaar wil bereiken? Als je dit niet eerst voor jezelf beslist zullen anderen voor je beslissen waar je tijd naartoe gaat.
Hoe ziet een gelukkig leven voor jou eruit? Waar wil je dat je energie en tijd naartoe gaat?
Je kan zowel professionele als persoonlijke goals hebben!
We moeten de lat niet altijd hoog leggen voor onszelf, we willen altijd maar meer en meer bereiken, en om dat te doen moeten we onszelf altijd verder en verder duwen.
Hard werken is leuk en geeft ons voldoening maar we moeten inzien dat we niet alles kunnen doen.

Ik wou deze maand een ochtend routine, vroeger stond ik op, maakte ik me klaar in minder dan een half uur en begon ik direct met werken en daardoor zat ik direct in de flow van mijn werk en had ik geen tijd om te sporten omdat ik nog van alles en nog wat moest doen die dag. Door vroeger op te staan creëer ik 2u extra me-time voor mezelf, eerst overloop ik in mijn gedachten de dag, wat mijn prioriteiten zijn, doe ik een workout, maak ik me klaar, geniet ik nog meer van mijn skincare routine en heb ik nog een kwartiertje tijd om de toer te doen van het huis om te kijken als alles netjes ligt.
Behalve om mijn wekker af te leggen en een workout op youtube te bekijken, kijk ik tijdens mijn ochtend routine nog niet mijn mails en mijn berichten, ook nog geen social media!
Je moet er echt eens op letten hoe snel je afgeleid bent en hoeveel tijd ermee verloren gaat!

Ik wil blijven werken aan mijn bodygoal en mijn gezondere levensstijl, ik voel me daar echt super goed door! Tijd voor sport heb ik gecreëerd door vroeger op te staan, ik plan nog steeds mijn maaltijden en probeer zoveel mogelijk te mealpreppen zodat ik daar ook zo weinig mogelijk tijd moet aan besteden tijdens de week. Door minimalistischer te leven, creëer ik minder rommel in huis en door meer routine tijdens mijn week is mijn huis altijd netter zodat ik op mijn vrije dag geen uren met mijn huishouden hoef bezig te zijn.

Deze maand wil ik ook elke week een Youtube video maken, zodat ik jullie nog meer kan inspireren voor een gezondere levensstijl.

Als je dan je ideale weekplanner maakt, ga je de to do’s om deze goals te bereiken inplannen.
En dan ga je beter inzien hoeveel tijd je in een week hebt.

Schrijf eens alles op wat je allemaal kan doen om je goals te bereiken.
Alle dingen die je moet doen tijdens de week.
Maak een lijst met alles wat je graag willen doen in je ideale week.
Schrijf er ook bij hoeveel tijd je ervoor nodig hebt.

Wanneer wil je opstaan?
Vanaf hoe laat wil je ’s avonds tot rust komen?

Maak dan eens je ideale weekplanner.
download weekplanner:

Plan eerst de dingen die moeten gedaan worden
Hoeveel moet je werken, hoeveel wil je werken?
misschien zijn er grote projecten die je gedetailleerder kan inplannen, zo doe ik al mijn taken qua boekhouding op maandag, zodat ik de rest van de week creatiever kan bezig zijn.
 Mijn youtube video’s moeten ingepland worden
de afspraken,…

Dan voeg je de dingen die je wil doen in een week toe, Kan je deze beter ’s morgens doen voor je werkt, of erna?
Probeer zoveel mogelijk in tijdblokken te werken om focus te kunnen houden op wat je bezig bent.

Dus ik plan vb mijn tijd in voor mijn ochtendroutine, ik leer graag bij en wil daar ook tijd voor inplannen, ik plan een dag bijna niets in, zodat er dingen kunnen opgeschoven worden. Boodschappen doen, mijn maaltijden voorbereiden voor de volgende week.

Tussen 7 en 8 ’s morgens heb ik tijd om een uur te werken voor ik de meisjes moet voeren, deze tijd plan ik niets concreet in, het geeft me voorsprong op mijn to do’s die ik wil doen die dag, maar als er dan toch iets tussenkomt moet ik me niet opjagen of begint mijn dag niet gestressed doordat ik al achter loop op schema

Begin eens terug met een heel eenvoudige weekplanner, ga eens terug naar het essentiële in je leven, het zal je meer tot rust brengen, je laten focussen op wat je op dat moment wil doen, maak een lijst van de dingen die je eigenlijk wel nog wil doen, maar momenteel niet zal inplannen. Je kan later nog altijd iets toevoegen als jij dat echt wil!

Plan ook tussenin wanneer je je mails doet, wanneer je naar je social media kijkt, zodat je niet meer tussendoor afgeleid bent.

Wees heel realistisch met jezelf en met je tijd, zo zal je inzien dat je je dag niet van 9 tot 21u kan volproppen met things to do, je zal moeten leren nee zeggen tegen dingen waar je geen tijd voor hebt, schap eerst de dingen die je niet echt gelukkig maken, die geen voldoening geven of die niet bijdragen tot je goals, misschien doe je ze gewoon om anderen een plezier te doen, maar laat anderen niet gaan lopen met jou tijd!

Je hoeft ook geen vaste planning te maken voor de rest van je leven, je kan het elke maand eens herbekijken en aanpassen waar je het nodig vind. Zie deze planner als een leidraad, maak met deze planner je weekplanner in je agenda, deze planner zorgt er gewoon voor dat je meer focus hebt, minder tijd besteed aan dingen die door de dag op je pad komen en meer tijd voor jezelf vrijmaakt, maar relax en laat de controle eens los als er dingen niet volgens plan verlopen!
Maar je zal zien, hoe eenvoudiger je planning, hoe gemakkelijker om los te laten.


 

related posts

Waarom is een gezonde(re) levensstijl en goede gewoontes aanhouden moeilijk?

Waarom is een gezonde(re) levensstijl en goede gewoontes aanhouden moeilijk?

Aug 27, 2021Ellen Vandamme

Back to work! Voor de meeste terug meer routines... Vanaf september zijn de meeste uit hun...

Read more
Tips tegen dé 5 redenen (of uitvluchten) om ongezond te eten

Tips tegen dé 5 redenen (of uitvluchten) om ongezond te eten

Oct 02, 2021Ellen Vandamme

De 5 redenen, of uitvluchten, die ik het meest hoor waarom we onze gezondere eetgewoontes niet...

Read more
Geen tijd om te koken? Maar wil je gezond eten?

Geen tijd om te koken? Maar wil je gezond eten?

Oct 14, 2021Ellen Vandamme

Zelfs als je geen tijd hebt voor een meal prep, of geen vervanger kent voor het...

Read more