Matcha: het ultieme superfood en waarom jij het moet drinken!

Matcha: het ultieme superfood en waarom jij het moet drinken!

Matcha klinkt je misschien bekend in de oren? Momenteel is iedereen gek op het super gezonde groene poeder. Ook bekende belgen zoals Sandra Bekkari drinken elke dag een kopje matcha thee. Maar waarom dan? Om een paar voordelen op te sommen, 1 theelepel ervan komt overeen met 40 broccoli's, het is één van de meest krachtige antioxidanten en geeft je gezonde energie die tot wel 6 uur meegaat. Intriged? Ik alleszins wel! 

Bekijk onze keuze 100% organische, pure matcha

De geschiedenis van Matcha gaat terug naar boeddhistische monniken uit het oude China. Al snel vond de groene thee ook zijn weg richting Japan, waar het deel was van de Zen-filosofie. Recente studies tonen zelfs aan dat matcha je uithoudingsvermogen verhoogt gedurende de dag met 24%!

Matcha heeft een speciale smaak, maar je komt het snel gewoon, je kiest ook zelf welke dosis je in je thee doet, als je graag de matcha een beetje verdoezelt, maak je gewoon een Matcha Latte en smaak je de matcha niet echt door. 

Waarom moet je Matcha drinken?

First of all! De voordelen van Matcha zijn wetenschappelijk bewezen, je mag er dus zeker van zijn dat je gezondheid zal verbeteren door een dagelijkse Matcha Thee in je routine. 

Matcha (door de hoge hoeveelheid antioxidanten) kan ook gewichtsverlies stimuleren, dat bleek uit onderzoek van American Society of Nutrition. 

Daarnaast heb je nog al deze onderstaande voordelen erbij:  

  • Energie, elke dag zonder dipjes! 

Matcha geeft je energie net zoals koffie... maar dan beter! Koffie geeft je ook wat een opgefokt gevoel en geeft je energie in1 keer. Bij Matcha kan je er 6 tot 8 uren van genieten, zonder pieken en dalen van de bloedspiegel. Dit zorgt voor een beter concentratievermogen en hogere alertheid. 

  • 37 x meer antioxidanten, WOW
Eén tasje matcha staat gelijk aan tien kopjes groene thee of 40 broccoli's (Ja.. inderdaad.. WAUW) . Matcha bevat gemalen theeblaadjes. Je drinkt het volledige blad op en daardoor gaan er geen goede stoffen verloren. 100% natuurlijk dus!
  • De gezonde detox!

Matcha-thee bevat chlorofyl, dat voor de typische groene kleur van het poeder zorgt. Chlorofyl verwijdert toxines, zo zorgt het voor een grondige detox.

  • ByeBye ziek zijn! Hello Healthy me

1 kopje matcha bevat grote hoeveelheden calcium, vitamine A en C, ijzer, eiwitten en kalium. Ze helpen je lichaam te beschermen tegen slechte invloeden van buitenaf. 

  • Hmmm... ZEN

Het aminozuur L-theanine is een van de gezonde ingrediënten. Het heeft een kalmerend effect en vermindert stress. 

Het enige nadeel.. max 2 kopjes per dag.. niet té gezond zijn hé! 

Begin your healthy lifestyle today!

Bekijk onze favoriete matcha