Gratis levering in België vanaf 25 euro.
98% van de bestellingen voor 17u worden de volgende werkdag geleverd.

0

Je winkelwagen is leeg

#LLNBODYPROGRAM_

MEAL PREP voor beginners | voorbereiding voor 4 dagen gezond eten en afvallen (in minder tijd!)


Ik ben zelf iemand die niet zo graag kookt en zeker tijdens de week maak ik er niet graag veel tijd voor.

Vroeger dacht ik altijd dat ik geen tijd had om gezond te koken en er meer mee bezig te zijn, maar er zijn veel recepten die niet lang duren en toch lekker en gezond zijn.

Ik bereid ook vaak mijn lunch ‘s avonds al voor en zelfs voor een paar dagen mijn groentjes al voorbereiden.
In een uur mealpreppen heb je 4 maaltijden voorbereid én heb je minder afwas en opruimwerk tijdens de week.

In deze video toon ik je hoe ik mijn maaltijden voorbereid zodat ik minder tijd nodig heb tijdens de week om te koken.


.
Door een maaltijdplanner te maken hoef ik tijdens de week niet meer te denken wat we nu weer gaan eten.
Ik hou sommige ook bij zodat ik snel inspiratie heb voor een nieuwe week.
Zo kan ik ook efficiënter boodschappen doen, hoef ik ook niet meer elke 2 dagen iets te halen naar de winkel, maar kan ik in 1x mijn boodschappen doen voor bijna heel de week.


Voor ik mijn boodschappen in de koelkast steek, was ik alle groentjes en fruit die moeten gewassen en al kunnen gewassen worden. Dit bespaart me tijd als ik een stuk fruit wil eten of ‘s morgens fruit moet klaarmaken die de meisjes meenemen naar school.

Wanneer ik mijn mealprep gepland heb, snij ik dan alle groentjes, de broccoli in roosjes verdelen en afspoelen, dan laat ik ze even uitlekken

de bloemkool in roosjes verdelen en afspoelen

Terwijl kook ik nog eitjes in de microgolf, is altijd handig als er gekookte eitjes in de frigo liggen, dit kan je eten als je een craving hebt, bij je lunch ‘s middags of heb je snel verse tonijnsalade gemaakt.

Van 1 bloemkool maak ik bloemkoolrijst
De andere bloemkool laat ik in roosjes om als snack tussendoor te eten
of bij een slaatje ‘s middags

Ondertussen zijn de eitjes gekookt en leg ik ze in koud water

Ik rasp de wortelen, deze snij ik in reepjes, dan kan ik er tussendoor zo opeten, meegeven met de meisjes naar school of als ik ze dan nodig heb voor een maaltijd hoef ik ze enkel nog in kleinere stukjes te snijden.

Als je je gesneden wortelen in vers fris water legt, kan je ze een aantal dagen vers houden in de koelkast.

Dan ga ik al de courgetti snijden, vroeger kocht ik hem altijd in pakjes al gesneden, maar is eigenlijk echt snel zelf gemaakt, zeker als je alles al in 1 keer voorbereid, je bent zeker dat er niets is aan toegevoegd én er is minder plastiek.
Ik leg er een blaadje keukenpapier onder, omdat courgetten veel vocht bevatten.

Dan de brocolli die ik heb laten uitlekken in kleinere roosjes snijden en ik doe er terwijl al de kruiden op, dan kan ik ze tijdens de week wokken of roosteren in de oven.

De champignons doe ik al in stukjes.
Ik maak tijdens de week vaak een wokschotel met bloemkoolrijst, worteltjes en champignons, soms doe ik er ook passata bij.
Hier eten we dan kip bij of verse rundburgers. De rest van het rundgehakt braad ik dan vaak en voeg ik dan toe aan de rest van de bloemkoolrijst, zo hebben we dan een variant voor de avond erna.

Een aantal eitjes pel ik al, een aantal laat ik zo, eitjes in de pel kan je nog een paar dagen langer bewaren in de koelkast.

ik maak al een potje gesneden ui klaar, deze kan ik gebruiken voor mijn groentjes te stoven en voor mijn wokschotels. Of een beetje ui op mijn gerookte zalm voor mijn slaatje smiddags

Ik eet graag provamel als ontbijt of als tussendoortje, ik doe hem al in 5 potjes, ik eet hem super graag met aardbeien, dus ik bereid er al een paar zo voor, en een paar potje die ik dan de dag zelf of avond ervoor nog kan opvullen met een fruitsoort waar ik dan zin in heb.

Mijn slaatje met tomaat garnaal bereid ik al voor, dit is dan voor de eerstvolgende lunch. De gewassen sla kan je dan de volgende dagen ook nemen om een slaatje te maken.

Voila in een uur tijd, heb ik veel tijd bespaart om tijdens de week gezonde, snelle maaltijden klaar te maken.
Deze week eten we geroosterde brocolli met kip,
een wok van bloemkoolrijst, wortelen, champignons en rundburger.
Een wok met bloemkoolrijst, wortelen, champignons en rundgehakt.
Courgetti bolognaise
en er is al een lunch klaar, eitjes voorbereid en een aantal snelle, gezonde snacks.


Ik hoop dat deze video je heeft kunnen inspireren om ook aan de slag te gaan met mealpreppen. Doe je dit al vaker, dan hoor ik graag in de comment onder de video wat jij graag al op voorhand klaarmaakt. Abonneer je zeker op mijn kanaal als je meer tips wil voor een gezonde levensstijl, ook al heb je een drukke planning, want je zal merken dat wanneer je gezonder, gelukkiger en minder stress hebt, je ook productiever bent!


Wil je de checklist downloaden voor deze mealprep? + boodschappenlijstje?
Check dan deze link: https://www.ellenvandamme.be/pages/receptenmap-weekplanner-gratis-download
(inclusief tussenbladen voor receptenmap en maaltijdplanner)
 

related posts

reset day: minder rommel is minder stress en minder chaos

reset day: minder rommel is minder stress en minder chaos

Sep 26, 2020Ellen Vandamme

Een reset dag zorgt ervoor dat ik terug mee ben met mijn huishouden, met mijn planning,...

Read more
Waarop ik let als ik voorverpakte voeding koop? (deel 1)

Waarop ik let als ik voorverpakte voeding koop? (deel 1)

Oct 02, 2020Ellen Vandamme

In deze video leg ik uit waarop ik let wanneer ik verpakte voeding koop. Dit is...

Read more
GEZOND AFVALLEN | amandelwafels, amandelbollen en opgevulde portobello’s

GEZOND AFVALLEN | amandelwafels, amandelbollen en opgevulde portobello’s

Oct 17, 2020Ellen Vandamme

In deze video geef ik je wat extra motivatie voor je gezonde levensstijl tijdens de herfst...

Read more

x

Welcome to the Loyalty Points Demo Store :-)

Sign up and receive 5000 pts to test out in our Store.

Earning and redeeming beauty.points

$1
Earns you
5
$1
Redeems to
100

Ways you can earn

  • Product Purchase
  • Refer a friend
  • Share on social media

Learn more about our program