0

Je winkelwagen is leeg

#SELFCARE_

Productieve reset day 
minder rommel is minder stress en chaos

Een reset dag zorgt ervoor dat ik terug mee ben met mijn huishouden, met mijn planning, iets gedaan heb waarvoor ik anders niet graag tijd voor maak, zoals vandaag naar de autokeuring,...

In deze video kan je mijn productieve reset dag meevolgen, het is de eerste keer dat ik dit soort video maak, dus ik ben benieuwd naar jou reactie!

Mail me zeker welke video's je graag meer zou zien, welke tips,... wat zou ervoor zorgen dat jij je nog beter in je vel voelt?​​


Link boek: The power of habit

Voor de zomerreis stond ik elke ochtend om 6u op, maar sindsdien is het wat verwaterd, tijd om hier verandering in te brengen en terug mijn selfcare ochtendroutine te starten, hierdoor creëer ik ook tijd om te sporten, Toon staat altijd vroeg op voor zijn werk, dus ik had gezegd dat ik gisteren op tijd in mijn bed wou liggen en dat ik vanaf vandaag terug zou vroeger opstaan. Ik ben echt geen ochtendmens, dus ik moet mezelf verplichten om vroeg op te staan.

Vroeger opstaan zorgt ervoor dat we ons minder moeten haasten om op tijd in school te zijn en dat ik nog even de tijd heb om op te ruimen, vroeger werkte ik altijd langer ‘s avonds en dan vond ik het mijn recht om zo lang mogelijk in bed te blijven liggen, ik was dan ook geen ochtend mens, maar in het boek The power of habit, las ik dat je elke gewoonte van jezelf kan veranderen, als je maar weet waarom je het wil doen, zeker een aanrader!

Ik voer de meisjes naar school, en erna check ik eerst als er mails of berichten zijn van klanten die ik zo snel mogelijk wil beantwoorden, ten laatste om 9u en leg ik mijn gsm weg tot de middagpauze, anders verlies ik veel te veel tijd en schrik ik als ik erop let hoe snel de tijd gaat wanneer ik social media check of voor de 5e keer kijk als er geen belangrijke mail binnengekomen is.

Ik moet naar de autokeuring, ik neem iets mee dat ik wil doen terwijl ik moet wachten, als ik naar de kapper ga doe ik dit ook altijd. Zo verveel ik me niet, verlies ik geen tijd en jaag ik me niet op als het langer duurt dan verwacht.

Ik heb nu nog een uurtje voor ik middagpauze neem en zal hiervan gebruik maken om mijn huis op te ruimen en de was op te plooien.
Ik leg graag muziek op tijdens de dag, zowel op mijn bureau maar zeker ook wanneer ik aan het opruimen ben, het is super mooi weer dus altijd zalig dan als de ramen open staan, muziekje op en nu een uur zoveel mogelijk opruimen. Mijn timer op een uur zetten zorgt ervoor dat ik effectief een uur opruim, en niet na een half uur denk dat het gedaan is, indien ik wel al gedaan heb met de rommel, neem ik nog dat half uur om een extra kast uit te kuisen, maar vandaag zal mijn uur wel gevuld zijn met opruimen en met de was plooien.

Rommel in huis zorgt voor chaos in mijn hoofd, daarom is het voor mij belangrijk dat mijn huis altijd netjes ligt, of toch zo net mogelijk, zodat dit altijd wat onder controle blijft, dit onderhoud ik dan door elke ochtend 20’ een opruim ronde te doen, bed maken, keuken is normaal al ‘s avonds aan de kant, vaatwas legen, was opplooien... hoe minder spullen je hebt, hoe gemakkelijker, dus een wekelijks moment om extra diep op te ruimen is bij mij een must.
 
Ik ontbijt niet dus het eerste dat ik doe tijdens mijn pauze is eten maken, daarna nog wat genieten sinds ik echt 1u middagpauze neem, lukt niet altijd, maar toch zeker 3 a 4x per week, vroeger dacht ik dat ik hiervoor geen tijd had, maar door dit wel te doen besef ik dat mijn batterijen opgeladen worden, en dat ik erna veel productiever ben en meer focus heb op wat ik erna wil doen.
Ik heb een lijstje gemaakt van dingen die ik tijdens mijn ochtendroutine wil doen, tijdens de lunch en ‘s avonds ook, zeker in het begin als je dat nog niet gewoon bent heb je anders snel de neiging om je middagpauze te laten voorbijgaan door te scrollen op je gsm, maar daar heb je eigenlijk niet veel aan en is wat tijdverlies, beter iets doen waar je anders geen tijd voor hebt.

Het eerste dat ik doe na mijn middagpauze zijn de bestellingen verzenden en terug een mailcheck.
Ik zal vandaag nog eens mijn weekplanner en maandplanner bekijken en eventueel bewerken, Ik ben nog altijd wat op zoek naar mijn ideale werkplanning, ik heb al veel meer structuur in mijn werk dan vroeger, maar kan toch nog beter! Dus elke week kijken wat werkte en wat niet, kijken wat ik anders moet doen en aanpassen zorgt ervoor dat ik productiever werk en meer dingen afgewerkt heb.

Ik probeer de meisjes te gaan halen naar school, ze hebben liefst dat ik help met hun huiswerk en ik probeer dit zoveel mogelijk in te plannen, ik eet dan al samen met hen zodat ik vanaf 18u, van zodra ze hun pyama aandoen en dan naar de ipad mogen kijken terug kan beginnen werken.

De meisjes zitten in bed, nu neem ik even de tijd om mijn gezicht te reinigen, me te douchen en erna de rest van mijn skincare routine. Ook al wil ik dan nog iets afwerken aan mijn bureau of een boek lezen eerst mijn huidverzorging en iets gemakkelijk aantrekken.

Soms hebben we het zo druk dat we vergeten om voor onszelf te zorgen, of misschien vergeten we het niet, maar we maken er gewoon geen tijd voor, selfcare is echt een gewoonte, je zal merken dat je je zoveel beter gaat voelen als je meer belang hecht aan jezelf waardoor je door even te ontspannen net productiever en rustiger bent waardoor je minder stress hebt en zo in een positieve flow terecht komt. Denk aan wat ze in het vliegtuig zeggen, doe eerst je eigen zuurstofmasker aan, zodat je de persoon naast je nog beter kan helpen met zijn zuurstof.

Wat doe jij om productiever te zijn en minder stress te hebben? Ik ben benieuwd naar jouw ideeën en tips. 
Laat ze me weten:  mail Ellen
 

related posts

LLNchallenge: 30 dagen zonder frisdrank

LLNchallenge: 30 dagen zonder frisdrank

Apr 30, 2021Ellen Vandamme

Een klant van me drinkt te vaak frisdrank, ook al is het zero of light, het...

Read more
Ready.set.summer! Tips om je vetverbranding te activeren.

Ready.set.summer! Tips om je vetverbranding te activeren.

Jun 15, 2021Ellen Vandamme

Binnenkort op vakantie? Ik weet dat we ons niet mogen laten leiden door ons gewicht, 100%...

Read more
LLN. SUNCARE awards

LLN. SUNCARE awards

Jul 02, 2021Ellen Vandamme

Stem op je favoriete LLN. zonneproduct en WIN! Ga naar je favoriete zonneproduct.Via deze link vind...

Read more

x

Welcome to the Loyalty Points Demo Store :-)

Sign up and receive 5000 pts to test out in our Store.

Earning and redeeming beauty.points

$1
Earns you
5
$1
Redeems to
100

Ways you can earn

  • Product Purchase
  • Refer a friend
  • Share on social media

Learn more about our program