Gratis levering in België vanaf 25 euro.
98% van de bestellingen voor 17u worden de volgende werkdag geleverd.

0

Je winkelwagen is leeg

april 27, 2019

Gezond eten als vegetariër of als vegan is geen 'piece of cake'. Waar je bijvoorbeeld in Restart vlees of vis eet heb je minder om uit te kiezen. Dat maakt het soms wat moeilijker om de motivatie erin te houden, daarom geven wij jou onze top veggie gerechten die je mag eten in fase 2 van Restart. Nog even volhouden, de strikte fase is voorbij, nu luister je naar je lichaam. Wij geven je alvast wat ingrediënten om uit te proberen. 

In de oven gegaarde pompoen met soja en balsamico

 

INGREDIËNTEN

  • 1/2 pompoen (kleine oranje)
  • balsamicoazijn
  • sesamolie
  • sojasaus
  • een handvol pompoenzaden
  • Werk: 5 minuten / Gaartijd 25 minuten

BEREIDING
Snijd de pompoen in kleinere stukken. Laat de schil eraan. Leg de stukken in een ovenschotel. Neem gelijke delen sesamolie, balsamico en sojasaus en giet rijkelijk over de pompoen. Kruid enkel met zwarte peper. Hussel alles goed door elkaar, zodat de pompoenen helemaal onder de marinade zitten. Zet 25 minuten in een warme oven op 180 °C. Strooi de laatste 10 minuten de pompoenzaadjes over de schotel. Deze groente kun je serveren bij heel veel winterse gerechten.

Groenten met een dikke saus van bloemkoolpuree

INGREDIËNTEN

  • 1/2 bloemkool
  • Cottage cheese
  • 1 venkel
  • 2 preistengels
  • 2 wortelen
  • 1 dl sojaroom
  • 10 g parmezaan
  • 50 g mozarellakaas

PS: Je mag de hoeveelheden aanpassen naar eigen behoefte. Ben je een grote eter, actief of heb je een zwaar beroep, maak dan grotere porties klaar maar houd je aan de combinaties. Niemand mag met honger van tafel gaan.

Werk: 15 minuten /Gaartijd:30 minuten

Kook de bloemkool gaar in water met een scheut olijfolie, peper en zout.
Snijd de venkel, de prei en de wortelen in grote stukken. Kook ze beetgaar in water met een scheut olijfolie. Giet het water af van de bloemkool, voeg 40 gram cottage cheese toe en pureer. Giet de andere groenten af en schep ze in een ovenschaal. Meng 1 deciliter sojaroom met de parmezaan, kruid met peper en giet de room over de groenten. Lepel de bloemkoolpuree over de groenten en strooi mozzarella kaas erover. 
Bak de groenteschotel 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Je mag de hoeveelheden aanpassen naar eigen behoefte. Ben je een grote eter, doe je veel aan sport of heb je een zwaar beroep, maak dan grotere porties klaar maar houd je aan de combinaties. Niemand mag met honger van tafel gaan.

Salade van sperzieboontjes met geitenkaas en appeltoast

Ingrediënten: 

  • 600 g fijne sperzieboontjes
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 appel, ongeschild in 6 plakjes
  • 2 crottins de Chavignol ( geitenkaas/vegan alternatief) 
  • gedroogde tijm
  • 2 el walnotenolie/olijfolie
  • 2 el walnoten, grof gehakt 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C. 
  • Breek de topjes van de bonen en kook ze beetgaar in water met zout in ongeveer 8 min. Spoel ze meteen onder koud water, zodat ze hun mooie groene kleur behouden. 
  • Doe wat limoensap op de plakjes appel en beleg met de geitenkaas, doe er een klein beetje tijm op. 
  • Doe de olie in een ovenschaal, leg er de plakjes appel met geitenkaas in en bak 15 min in de voorverwarmde oven. 
  • Rooster de walnoten in een antibakpan zonder vetstof. 
  • Serveer de boontjes met de appeltoastjes met geitenkaas en noten. 

Gebakken tempé met groenten

INGREDIËNTEN

  • 1 pakje tempé natuur
  • 2 wortelen
  • 100 g sugarsnaps
  • 2 rode uien
  • 6 lente-uitjes
  • sojasaus
  • Voor de afwerking: verse kruiden, sesamzaadjes

Werk: 10 minuten/ Gaartijd: 10 minuten

BEREIDING
Breng water met wat zout, peper en een flinke scheut olijfolie aan de kook. Maak intussen de groenten schoon. Snijd de wortelen in fijne schijfjes, de uien in kwarten, vijf lente-uitjes in stukken van 10 centimeter en versnipper één lente-uitje (voor de afwerking).

Kook eerst de wortelen 1 minuut, voeg dan de ui en de sugarsnaps toe. Doe nog
1 minuut later de lente-uitjes erbij. Laat in totaal 3 à 5 minuten (niet langer) koken, zodat de groenten nog beetgaar zijn.

Snijd de tempé in schijfjes en bak ze in kokosolie (of olijfolie) tot ze bruin zijn. Keer ze om. Als beide kanten bruin zijn, giet er dan flink wat sojasaus bij. Haal de pan van het vuur.

Schik de groenten op de borden en leg de tempé daarbovenop. Werk af met versnipperde lente-ui, kruiden en sesamzaadjes. Serveer met sojasaus.

Tomaat met spinazie en spiegelei uit de oven 

Ingrediënten: 

  • 2 rijpe tomaten 
  • scheutje extra vierge olijfolie
  • 2 tl balsamico azijn 
  • 40 g jonge spinazie, fijngehakt
  • verse oregano, fijngehakt
  • zwarte peper en zout
  • 2 eieren

Bereiding: 

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Snijd de hoed van de tomaten en haal het binnenste eruit met een lepeltje.
  • Doe de olijfolie in een ovenschaal, leg de tomaten erin en besprenkel met wat olijfolie en balsamicoazijn. 
  • Neem een handvol spinazie en doe dit in de tomaat. Duw de spinazie goed aan, voeg er wat oregano aan toe, kruid met peper en voeg het ei toe. Kruid het ei met peper en zout.
  • Gaar 15 à 20 min in een voorverwarmde oven. 

Tabouleh van quico met frisse kruiden, granaatappel en feta

Ingrediënten: 

  • 120 g quico ( mix van quinoa, rode linzen en wortel) 
  • 240 ml groentebouillon 
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • pitjes van 1/2 granaatappel
  • 2 el walnoten in stukjes, 
  • Verse munt fijngehakt, bladpeterselie fijngehakt
  • sap en zeste van 1/2 limoen 
  • 60 g feta, verbrokkeld
  • zwarte peper

TIP: meng de quinoa met bloemkoolrijst, zo heb je meer groentjes. 

bereiding 

Spoel de quico onder stromend water in een dunne zeef en kook 12 minuten in de groentebouillon met de knoflook en olijfolie. Roer niet in de luico, anders wordt hij papperig. Laat even afkoelen, verwijder de knoflook. 

Voeg er dan de andere ingrediënten aan toe. Besprenkel met olijfolie, limoensap en zeste van de limoen. Meng en werk af met de feta en nog wat verse kruiden. Kruid met zwarte peper. 

Portobello's met spinazie en geitenkaas

Ingrediënten

  • 4 kleine portobello's ( of 2 grote) 
  • zwarte peper, zout en olijfolie, provencaalse kruiden
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 100 g jonge spinazie
  • 1 crottin de chavignol ( geitenkaas) 
  • enkele walnoten
  • 1 tl ahornsiroop 

Bereiding 

  • Verwarm de oven voor op 180°C, en maak de portobello's schoon: verwijder de steeltjes, maar gooi ze niet weg. Hol de binnenkant wel uit. Kruid met peper en zout en wrijf in met olijfolie. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en gaar 10 min in de voorverwarmde oven en draai ze na 5 min om. 
  • Snijd de steeltjes in stukjes en bak aan in olijfolie met het sjalotje en de spinazie. Kruid met provençaalse kruiden. 
  • Vul de portobello's met de spinazie, de geitenkaas en werk af met de walnoten en de ahornsiroop. Gaar nog 10 min in de oven. 
  • Serveer met een slaatje met appel. 

Toast van Aubergine 

Ingrediënten: 

  • 1 grote aubergine
  • zout, provençaalse kruiden
  • Vegetarische ham
  • Buffel mozarella
  • 2 tomaten, in schijfjes 
  • 2 el pijnboompitten
  • 80 g rucola of gemengde sla
  • olijfolie en balsamico azijn 

Bereiding 

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Snijd de aubergine in lange plakken van 1/2 centimeter. Bestrooi ze met zout en laat een 10-tal minuutjes om het meeste vocht te onttrekken. Verwijder daarna het zout en het vocht met keukenpapier
  • Leg de aubergines op een bakplaat. Beleg met de ham, buffelmozarella, schijfje tomaat en werk af met provençaalse kruiden. 
  • Zet 20 min in een voorverwarmde oven 
  • Rooster de pijnboompitten in een antibakpan zonder vetstof
  • Serveer de toastjes met een salade naar keuze met olijfolie en balsamicoazijn. 

Salade van Butternut met kikkererwten en granaatappeldressing

Ingrediënten

  • 1/2 butternut
  • 1 el + 2 el olijfolie
  • 2 takjes tijm 
  • 2 takjes rozemarijn
  • zwarte peper, zout 
  • 200 g kikkererwten
  • 1 tl ras el hanout
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1 granaatappel
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 el pompoenpitten 
  • 100 g veldsla
  • 50 feta

Bereiding: 

  • Verwarm de oven voor op 180°C, snijd de pompoen in stukken, verwijder de schil en de pitjes en snijd in blokjes. Doe de blokjes op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en leg er de tijm en rozemarijn bij. Kruid met zwarte peper en zout en rooster 25 min in de voorverwarmde oven 
  • Spoel de kikkererwten en droog goed in een verse keukenhanddoek. Bak ze in een antibakpan zonder vetstof en kruid met de ras el hanout en het paprikapoeder. 
  • Snijd de granaatappel in 2 helften. Pers één helft uit in citruspers en meg 2 el granaatappelsap met 2 el olijfolie, wittewijnazijn. Verwijder de pitten uit de andere helft van de granaatappel 
  • Rooster de pompoenpitten in een antibakpan zonder vetstof. 
  • Serveer de veldsla met de stukjes bitternut, de gebakken kikkererwten en de granaatappelpitjes. Doe er wat dressing over en werk af met de feta en pompoenpitten. 

Chili Con Chili (4 pers) 

Ingrediënten: Chilisaus

  • 2 rode uien, fijngesneden 
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden 
  • 2 rode puntpaprika's
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1/2 tl kaneel 
  • 1 tl harissa (optioneel) 
  • 1 tl komijn 
  • 200 g tempé, in blokjes (optioneel) 
  • 2 x 400 g tomaat in blik 
  • 1 tl natuurlijke groentebouillon 
  • peper en zout
  • Kidneybonen 

Zure cashewroom: 

  • 1 kop cashewnoten 
  • 1/2 kop limoensap 
  • 1 teentje knoflook 
  • peper en zout
  • 1/2 tl chilipoeder
  • enkele tl water

Bereiding: 

  1. Fruit de ui in olijfolie. Doe er de knoflook, selderij, paprika's chilipoeder, kaneel, harissa en komijn bij. Voeg er ook enkele tempélbokjes bij. Bak enkele minuten en blijf roeren. 
  2. Doe de tomaten uit blik bij het mengsel. Voeg ook de groentebouillon toe en kruid met peper en zout. Doe het deksel op de pan en laat 25 tot 30 min sudderen op een laag vuur. Voeg op het laatste moment de bonen (gespoeld) toe en kook nog enkele minuten mee. 
  3. Maak ondertussen de zure cashewroom. Mix hiervoor alle ingrediënten tot je een romige crème hebt. Voeg meer water toe indien nodig. Proef de saus en kruid bij. 
  4. Serveer de saus met de zure cashewroom en wat extra optionele groenten. Je kan het bijvoorbeeld serveren in een uitgeholde tomaat, courgette...

 


x

Welcome to the Loyalty Points Demo Store :-)

Sign up and receive 5000 pts to test out in our Store.

Earning and redeeming beauty.points

$1
Earns you
5
$1
Redeems to
100

Ways you can earn

  • Product Purchase
  • Refer a friend
  • Share on social media

Learn more about our program