0

Je winkelwagen is leeg

Home/ Blog

Tips tegen dé 5 redenen (of uitvluchten) om ongezond te eten

De 5 redenen, of uitvluchten, die ik het meest hoor waarom we onze gezondere eetgewoontes niet kunnen aanhouden:  de weekenden, feestjes en etentjes, stress, weinig tijd of vermoeidheid. In deze video geef ik je tips om hier tegenin te gaan.

Wil je samen met mij het #LLNbodyprogram doen? Schrijf je hier in: https://www.ellenvandamme.be/collections/styling/products/restart-voedingsadvies-dieet-met-gratis-online-training

En eigenlijk leren we het de kinderen al verkeerd, op vrijdag aperitieven ze voor televisie, want het is weekend, elk feestje of bezoekje bij vrienden zijn er chips, frietjes, frisdrank en desserts

Nu ja, beter eerst zelf het goede voorbeeld geven dan diegene naast ons veranderen.

Het is ook niet omdat je iets ongezonder eet dat je je daarom helemaal moet laten gaan, want zo creëren we een “alles of niets” gewoonte.

Als je gaat uit eten kan je evengoed een lekkere salade of steak met groentjes bestellen en eens bijten in de pizza van je kinderen of van je man. Dit zal je evenveel smaken en is meestal zelfs makkelijker om te stoppen dan dat je een heel stuk of meer op eet!

Ik kan er niet genoeg de nadruk op leggen dat je moet genieten van wat je aan het eten bent. We moeten echt meer mindfull leven en eten.

We moeten leren stoppen met eten wanneer we genoeg hebben en niet pas wanneer we bijna niet meer kunnen of tot het op is.

maar waarom is het nu zo moeilijk om te stoppen?

Als we lekkere dingen eten komen er neurotransmitters vrij vb serotonine en dopamine die zorgen voor een goed en gelukkig gevoel, dit in combinatie met een piek in je bloedsuikerspiegel zorgt ervoor dat je wil blijven eten om dit gevoel te behouden.
Want zodra je stopt met eten is dit gevoel weg, integendeel zelfs, ga je je zelfs soms slechter voelen en daarom krijg je de indruk dat je lichaam nog meer wil.

Ook stress en vermoeidheid zijn uitvluchten die we onszelf eigen gemaakt hebben waardoor we er niet meer bij stilstaan. Ik heb veel gewerkt, dus ik mag wel, ik ben moe dus het is normaal dat ik niet meer wil koken vanavond.

Je moet er zelf eens op letten wanneer jij zin hebt in eten, aan eten denkt of zelfs uit gewoonte de kast of koelkast opentrekt zonder dat je honger hebt. 

Ik had dit wanneer ik een video wou opnemen en wanneer ik me overweldigd voelde in het werk. Ik zag ertegenop of zag er geen begin aan, dan ging ik naar beneden, eens naar toilet, langs de koelkast, eens kijken wat erin ligt. Tot ik ook doorhad, dat ik dit telkens opnieuw deed, echt geen honger had, dus nu als ik dit nog doe, doe ik de koelkast terug dicht zonder iets te nemen en ga ik aan de slag met de dingen die ik moet doen. Op den duur heb je het telkens sneller door en als je er telkens niet aan toegeeft wordt het steeds makkelijker om het te ontdekken en er niet aan toe te geven!

We moeten ons lichaam terug leren “als we iets zeggen dat we het niet meer gaan doen, doe het dan niet meer” Daarom zijn die hormetische prikkels, zoals koude douche, ijsbad ook zo goed voor je lijf zowel fysiek als mentaal. Ze leren je terug “harder” te zijn voor jezelf.
tony robbins zei “als je tegen jezelf zegt dat je het gaat doen, just fucking do it”

Qua voeding kan een duidelijke weekplanning je daar ook bij helpen omdat het concreter is, je hoeft ‘s avonds niet te denken wat gaan we nu weer eten, ik heb geen tijd meer om naar de supermarkt te gaan, of ga gewoon iets snel halen,... je weekplanner is voorbereid, je boodschappen zijn klaar en duren minder lang, je mealprep kan je doen voor de komende week of een paar dagen in 1 keer klaarmaken,... Dit zorgt ook voor meer rust in je hoofd, waardoor je je minder laat leiden door stress, vermoeidheid of te weinig tijd.

Je kan in het weekend gezondere comfortfood voorzien, zoals een tarwevrije pizza of een pompoenlasagna, er bestaan echt super veel lekkere hapjes die gezond zijn. Plan dit echt in en voorzie dit ook, dat je er zo weinig mogelijk werk aan hebt.

Ok ik snap dat een planner maken even tijd vraagt, maar als je dit 4 keer doet, heb je 1 maand lang elke week afwisseling en kan je deze 4 weken telkens herhalen of eens iets iets extra toevoegen. Dus laat tijd ook geen excuus zijn voor alles.

Hopelijk gaf deze video je een paar inzichten voor jezelf en kan je geleidelijk aan je gewoontes veranderen maar ook behouden. Vind je het moeilijk om dit alleen te doen, of wil je echt afkicken van suikers of teveel koolhdyraten, dan raad ik je het #LLNbodyprogram aan, dit is in combinatie met de restart voedingskuur, waar je persoonlijke begeleiding en opvolging krijgt met 100% natuurlijke voeding, geen vervangmaaltijden of shakes.


Wil je meer info? Check deze link: https://www.ellenvandamme.be/collections/styling/products/restart-voedingsadvies-dieet-met-gratis-online-training

Empty content. Please select category to preview

Bestel de kuur vandaag nog...

We denken vaak teveel aan wat we misschien zullen missen, moeten laten,... ipv te denken wat je in de plaats zal krijgen, hoe je je zal voelen en hoeveel energie je zal hebben!

onze LIFESTYLE blog

tips voor een gezonde(re) levensstijl

Zelfs als je geen tijd hebt voor een meal prep, of geen vervanger kent voor het vlug last minute opwarmen van je pizza of lasagne, dan toon ik je i...

De 5 redenen, of uitvluchten, die ik het meest hoor waarom we onze gezondere eetgewoontes niet kunnen aanhouden:  de weekenden, feestjes en etentje...

Back to work! Voor de meeste terug meer routines... Vanaf september zijn de meeste uit hun grootste verlofperiode en loopt alles terug meer in rou...

Restart kuur - restart dieet met online training en wekelijkse begeleiding
Restart kuur - restart dieet met online training en wekelijkse begeleiding
Restart kuur - restart dieet met online training en wekelijkse begeleiding
€495.00 EUR
100% natuurlijk voedingssupplement gecombineerd met 5 a 6 gezonde maaltijden per dag.

Je krijgt toegang tot de online video’s met alle uitleg die je nodig hebt 

Toegang tot de gesloten online community, waar je wekelijks inspiratie krijgt, vragen kan stellen, inspiratie krijgt door recepten met elkaar te delen,… Zo voel je ook dat je er niet alleen voor staat! (Deze toegang blijf je ook voor altijd krijgen, want mijn enige doel is dat jullie je behaald gewicht ook kunnen blijven behouden!)

We kunnen bellen of 6x een zoom meeting (of een persoonlijke afspraak als je in de buurt woont) boeken. 

 Je kan me bereiken voor al je vragen
Tijdens de eerste 8 weken krijg je wekelijks een mail met extra tips en info
Nadien blijf ik je ook regelmatig opvolgen om te zien hoe het verder gaat.
  • #LLNbodyprogram