Als veggie is het soms moeilijk om op dieet te gaan, vlees mag je niet en dat zorgt voor een grote dosis eiwitten die je wel nodig hebt. In Restart heb je een speciaal programma voor ook veggie's waarin je om te compenseren dat je geen vlees eet, je wat meer van andere dingen mag eten zoals 1 keer per week linzen, bonen, of tuinbonen, vegetarische alternatieven zoals Tofu kan eten. Maar wat inspiratie is altijd handig! Als jij gezond wil eten als veggie, bekijk de onderstaande recepten! Good luck!
https://www.dietdoctor.com/low-carb/keto/recipes/vegetarian
Koop ofwel 100% groente bloemkoolrijst, of pureer de rijst zelf in keine stukjes. Doe de bloemkool in een grote kom en meng het met een ajuin, 3 eieren, zout en peper. Doe de olie in een pan en maak 3 of 4 pannenkoekjes van je geheel.
https://cookieandkate.com/2019/simple-healthy-coleslaw-recipe/
Maak sliertjes van een dikke wortel, witte kool, en rode kool. (vers) Voeg linzen of bonen toe (gekookt of hoe je ze graag eet). Nu nog enkel wat dressing, en je bent al klaar! Kies tussen een dressing van olijfolie, citroensap, kurkuma en peper en zout of voeg nog wat magere yoghurt of kwark toe met kruiden naar keuze.
https://www.dietdoctor.com/low-carb/keto/recipes/vegetarian
Neem een courgette en snij hem in sliertjes met een dunschiller of koop courgettini. verwarm een pan en doe er de courgettini in met wat kruiden, laat 2 à 5 minuutjes bakken en hou het apart. Maak terwijl je tomatensaus. Verwarm een ajuin en 2 knoflookteentjes in een beetje olijfolie met oregano kruiden en laat de ajuin glazig worden. Voeg daarna rode, gele paprika toe en champignons. Voeg erna de passata (gezeefde tomaten) toe. Kruid nog naar smaak en voeg samen met de courgettini.