0

Je winkelwagen is leeg

#LLNbodyprogram_

DEEL 1
waarop let IK als IK voorverpakte voeding koop?

In deze video leg ik uit waarop ik let wanneer ik verpakte voeding koop. Dit is belangrijk tijdens het #LLNbodyprogram en het restart dieet maar iedereen kan er uit leren. Dit zal een reeks zijn van meerdere video’s afhankelijk van welke fase van het programma je zit. Je zal verschieten waar ze allemaal suiker aan toevoegen!​​

Meer info over het #LLNbodyprogram en het restart dieet: https://www.ellenvandamme.be/pages/start-het-restart-dieet-met-het-llnbodyprogram


Het klinkt misschien omslachtig en tijdrovend om telkens de voedingswaarde en ingrediëntenlijst te bekijken maar vaak kopen we toch dezelfde voeding, dus eenmaal je de beste keuze gevonden hebt is het de volgende keer terug gemakkelijker.

Ik kijk naar de ingrediëntenlijst, hoe eenvoudiger de lijst, hoe beter. Het doel van het #LLNbodyprogram is om terug zo puur mogelijk te eten, dat is beter voor onze huid, onze hormonen, onze gemoedstoestand, zorgt dat je energieniveau op peil blijft,...

Let er zeker ook op dat er geen extra suiker aan toegevoegd is! Hoe eerder de ingrediënten in de lijst staan, hoe meer er van in zit, de ingrediënten achteraan in de lijst zitten er in kleinere hoeveelheid in. Suiker kan ook andere benamingen hebben, meestal eindigen ze op ose, bv dextrose, fructose,... maar ook vb. ahornsiroop en honing,... zijn gezondere suikervervangers maar blijven suikers en zorgen dat je bloedsuikerspiegel stijgt waardoor ze terug cravings opwekken.

Dan kijk ik naar de voedingswaardetabel, ik volg een lowcarb voedingsplan, zelfs heel laag in koolhydaten en meer naar het ketogeen eten toe.
In een klassiek eetpatroon zou je 50 a 100 carbs per dag mogen eten, als je kiest voor low carb zit je meestal gemiddeld rond de 50g, in een keto lifestyle en tijdens het #LLNbodyprogram eten we max 40g koolhydraten per dag

Low carb eten zorgt ervoor dat je lichaam een vetverbrander wordt, dat wil zeggen dat je lichaam vet verbruikt als energiebron in plaats van koolhydraten en suikers, daardoor wordt je lichaam minder koolhydraat en suiker afhankelijk, heb je constantere energie, minder ontstekingen in je lichaam, blijft je bloedsuikerspiegel stabieler, heb je minder cravings en kan je gemakkelijker eens een maaltijd overslaan of uitstellen, zonder energiedip.

Koolhydraten, bewerkt voedsel en toegevoegde suikers gaan we zoveel mogelijk vermijden. Als je toch graag brood eet, kan dit soms moeilijk zijn in het begin om dit weg te laten, daarom mag je tijdens het #LLNbodyprogram 4 crackers eten per dag, maar hoeft zeker niet als je er geen behoefte aan hebt. Ik toon even waar ik op let als ik crackers koop.
Deze zijn toegestaan in het programma. Essenenbrood, bestaat in tarwe, rogge of spelt, bevat meer koolhydraten per 100g dus mag je max. 2 sneetjes van een vinger dik eten per dag. magere crackers zoals Parovita’s, Wasa’s, Melba’s of proteïnetoasts mogen ook.

Je hebt betere en slechte koolhydraten maar ook van de goede, als we er teveel van eten volgens dat ons lichaam verbruikt worden ze omgezet in suiker in ons lichaam.

Nog voedingsmiddelen die we in het #LLNbodyprogram vaak gebruiken zijn tomatenpuree, kruiden, vetarme bouillon, bij deze moet je ook zeker opletten dat er geen suiker aan toegevoegd is. Ja! Zelfs bij kruiden! Aan kruidenmengelingen worden vaak suikers aan toegevoegd, daarom staan ze op de niet toegestane lijst tijdens het restart dieet, maar als er geen suiker aan toegevoegd is, mag je ze wel gebruiken.

Wat er ook handig kan zijn om snel een maaltijd klaar te maken zijn voorverpakte gesneden groentjes, maar let er bij deze ook op dat ze enkel de groenten bevatten die je mag eten, dus die laag zijn in koolhydraten en natuurlijke suikers en dat er geen extra suiker of andere bestanddelen aan toegevoegd zijn.

Buiten de koolhydraten moet je ook de verzadigde vetten in het oog houden en deze vermijden. Onverzadigd vet is goed, zeker als je lichaam op vetverbranding zit kan het zeker geen kwaad om tijdens fase 2 je onverzadigde vetten geleidelijk aan toe te voegen. Let wel op, enkel als je lichaam in vetverbranding zit. Hoog in koolhydraten en hoog in vetten is nooit een goed idee.

Voila, ik hoop dat je wat bijgeleerd hebt bij deze video, er komt nog een vervolg met andere voedingsmiddelen, vb. chocolade, welke melkproducten je beter neemt, waarop je let als je gezondere koolhydraten eet zoals quinoa en havermout, welke kazen beter zijn. Abonneer je op mijn kanaal en druk op het belletje als je een melding wil krijgen wanneer de volgende video online komt zodat je hem zeker niet mist!
Check mijn YouTube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UClDWynIwTyj5zMsyqsqJtKQ

Wil je meer info over het #LLNbodyprogram? check => https://www.ellenvandamme.be/pages/start-het-restart-dieet-met-het-llnbodyprogram
 

related posts

Ready.set.summer! Tips om je vetverbranding te activeren.

Ready.set.summer! Tips om je vetverbranding te activeren.

Jun 15, 2021Ellen Vandamme

Binnenkort op vakantie? Ik weet dat we ons niet mogen laten leiden door ons gewicht, 100%...

Read more
LLN. SUNCARE awards

LLN. SUNCARE awards

Jul 02, 2021Ellen Vandamme

Stem op je favoriete LLN. zonneproduct en WIN! Ga naar je favoriete zonneproduct.Via deze link vind...

Read more
Waarom is een gezonde(re) levensstijl en goede gewoontes aanhouden moeilijk?

Waarom is een gezonde(re) levensstijl en goede gewoontes aanhouden moeilijk?

Aug 27, 2021Ellen Vandamme

Back to work! Voor de meeste terug meer routines... Vanaf september zijn de meeste uit hun...

Read more