0

Je winkelwagen is leeg

#LLNBODYPROGRAM_

Welke soorten diëten bestaan er? (Welk dieet past best bij jou?)

Bij welk dieet of ik noem het liever voedingskuur voel jij je het best? Welke werkt nu best voor jou?

Ik noem het liever voedingskuur of eigenlijk zelf levensstijl, want je kan niet een maand een dieet volgen, erna terug eten zoals ervoor en je nieuw gewicht behouden. Zo werkt geen enkel dieet, wat je ook kiest!

Als je wil afvallen zal je iets moeten veranderen aan je voeding.
In deze video leg ik een aantal verschillende voedingskuren uit die je kan volgen, het is aan jou om te kiezen waar je je het best bij voelt en wat het best werkt voor jouw lichaam.


.Je kan low carb eten, dit kan je geleidelijk aan doen, door je recepten aan te passen zoals Pascale Naessens of Sandra Bekari, iedereen kent hen wel denk ik.

Als geleidelijk aan je voeding aanpassen niet werkt voor je, heb je een aantal mogelijkheden die je direct volledig de knop laten omdraaien. Wat voor mij het beste werkte, nee niet 1 koekje ipv de hele pak, neen geen koekjes!

Je hebt proteïne diëten, dit zijn vervangmaaltijden waar je ofwel 1 maaltijd (meestal dan ontbijt) of al je maaltijden vervangt door eiwitrijke voeding. Is ideaal als je snel wil afvallen en toch ongezonde dingen wil blijven eten, want ze hebben een hele reeks aan producten, van opwarmmaaltijden, tot pannenkoeken, koekjes en chips. Het nadeel hierbij is dat je niet leert wat eigenlijk wel gezond is, als je hiermee stopt moet je echt nog leren wat je nu kan eten in de plaats, de kans is dan groot dat je ook naar pannenkoeken en chips grijpt omdat je dit gewoon was en mocht eten tijdens de kuur. De kans is hierbij groter dat je snel terug naar je startgewicht gaat.

We hebben het keto dieet, is momenteel aan het stijgen in populariteit. Omdat je zo van je lichaam een echte vetverbrander maakt. Veel studies wijzen aan dat keto eten heel gezond is voor je lichaam. Zeker ook op langere termijn. Deze voedingskuur mag je zoals low carb de rest van je leven doortrekken. Het is wel moeilijk om altijd in ketose te blijven en daar moet je bij opletten, als je extra gezonde vetten gaat toevoegen, want dat doen ze bij keto, moet je echt zorgen dat je zeker in ketose bent, want als je lichaam niet op vetverbranding zit, maar koolhydraten en suikers verbrand als brandstof, en je voegt extra vet toe, gaat je lichaam dit gewoon opslaan als vet. Dus zo bereik je niet het resultaat dat je wil. Ook moet je hierbij opletten, van zodra je ermee stopt, dat je ook terug het vetgehalte verlaagd die je eet omdat je lichaam dan niet meer op die vetverbranding zit.

Wat ik bij mijn klanten voorstel is de restart voedingskuur, is een strikte kuur, maar daarom werkt het zo goed, doordat er geen uitzonderingen mogen, kick je echt af van koolhydraten en toegevoegde suikers. Doordat we in het begin bijna alle koolhydraten en alle toegevoegde suikers gaan schrappen, komt je lichaam ook in ketose. Waardoor je lichaam een echte vetverbrander wordt. Je leert met 100% natuurlijk voeding, uit de gewone winkel wat gezond is voor je lichaam. Zonder vervangmaaltijden. ’S morgens neem je een ampoule, als voedingssupplement, daarnaast eet je 5 maaltijden per dag. De eerste fase met ampoule duurt 22 dagen, erna bouwen we geleidelijk aan de gezondere vetten op en van zodra je op streefgewicht bent gaan we ook de koolhydraten geleidelijk aan opbouwen, zodat je leert en zelf ondervindt wat werkt voor je lichaam en wat je beter niet of minder eet. We gaan zelf nog eens stapje verder en door een gedeelte van voedingsstoffen te elimineren en geleidelijk aan terug toe te voegen ga je zelf je intoleranties ontdekken, waarop je lichaam reageert.
Door dit hele proces en je lichaam leert kennen ga je leren hoe je compenseert, zodat je je streefgewicht kan blijven behouden. Hierbij blijf je meestal low carb eten en compenseer je wanneer je eens iets anders gegeten hebt.
Ook in de keto keuken doe ik veel inspiratie op maar het leuke is door te ondervinden waar je je best bij voelt en zo stuur je bij en bepaal jij zelf je voedingskuur waarvan jij je levensstijl maakt.

De ampoule tijdens de eerste fase zorgt voor energie, zorgt dat ons lichaamsvet sneller vermindert en dat je minder zin hebt in eten. Dit is echt een grote hulp bij deze kuur. Zonder supplement is het veel moeilijker, doordat je in fase 1 niet zeurt en niet teveel koolhydraten en toegevoegde suikers binnenkrijgt, gaat je lichaam op den duur zelf ervan afkicken en is daarom in fase 2 deze ampoule niet meer nodig, we voegen dan geleidelijk aan de gezondere vetten toe, waardoor je lichaam daarvan ook extra energie krijgt.

Hierbij heb je een klein overzicht van de verschillende kuren die je kan volgen, belangrijk is dat je lang volhoudt voor blijvend resultaat en dat je zelf de rest van je leven je levensstijl erop gaat aanpassen! En als laatste, maar zeker super belangrijk, combineer geen methodes met elkaar, zo haal je alles door elkaar en kan het zijn dat je minder resultaat bereikt.

Meer info over het restart dieet en mijn #LLNbodyprogram: https://www.ellenvandamme.be/pages/start-het-restart-dieet-met-het-llnbodyprogram

Als je vragen hebt over de kuur of over je gezondere levensstijl hoor ik het graag.
 

related posts

LLNchallenge: 30 dagen zonder frisdrank

LLNchallenge: 30 dagen zonder frisdrank

Apr 30, 2021Ellen Vandamme

Een klant van me drinkt te vaak frisdrank, ook al is het zero of light, het...

Read more
Ready.set.summer! Tips om je vetverbranding te activeren.

Ready.set.summer! Tips om je vetverbranding te activeren.

Jun 15, 2021Ellen Vandamme

Binnenkort op vakantie? Ik weet dat we ons niet mogen laten leiden door ons gewicht, 100%...

Read more
LLN. SUNCARE awards

LLN. SUNCARE awards

Jul 02, 2021Ellen Vandamme

Stem op je favoriete LLN. zonneproduct en WIN! Ga naar je favoriete zonneproduct.Via deze link vind...

Read more

x

Welcome to the Loyalty Points Demo Store :-)

Sign up and receive 5000 pts to test out in our Store.

Earning and redeeming beauty.points

$1
Earns you
5
$1
Redeems to
100

Ways you can earn

  • Product Purchase
  • Refer a friend
  • Share on social media

Learn more about our program