Fast delivery
Free shipping in Belgium on all orders over €25, The Netherlands over €50

0

Your Cart is Empty

May 11, 2019

Op Moederdag of andere gelegenheden wil je ook graag kunnen genieten van al het lekkers zonder je zo slecht te voelen of zo hard te moeten compenseren voor die paar snacks die je gegeten hebt. Daarom geven we jullie 7 snacks die je heel gemakkelijk zelf kan maken en heel gezond zijn, je kan er dus van genieten zonder al te veel schuldgevoel, laat het smaken! 

1. Donkere chocolade (minstens 72%) met studentenhaver

https://www.nooitmeerdieten.be/recepten/tussendoortjes/chocolaatjes-met-studentenhaver/

https://www.nooitmeerdieten.be/recepten/tussendoortjes/chocolaatjes-met-studentenhaver/

  • 100 g pure chocolade (70% cacao) 
  • noten naar keuze 
  • kokos 
  • gepofte quinoa 
  • granola 
  • cranberries
  1. Breek de chocolade in stukjes en smelt au bain-marie: doe water in een pot, breng aan de kook en zet op een laag vuur. doe de chocolade in een kleinere pot en zet die in het warme water terwijl je blijft roeren. Zorg ervoor dat er geen water bij de chocolade komt. 
  2. Schep de chocolade met een eetlepel op een schaal met bakpapier. Duw de chocolade wat plat met de bolle kant van je lepel. Voeg de noten, het gedroogd fruit... toe en laat hard worden in de koelkast. Bewaar nadien op een koele plaats.

2. Warme zachte chocolade met smeuïg fruit van Pascale Naessens

https://www.purepascale.com/nl/warme-zachte-chocolade-met-smeuig-fruit

  • 300 g pure chocolade, met minstens 70% cacao
  • 600 g gemengde diepvriesbessen
  • 4 eetlepels suiker ( No sugar, of tagatesse, stevia, kokosbloemsuiker)
  • 4 eieren
  • een handvol verse bessen

Ontdooi de diepvriesbessen en giet het vocht in een kommetje. Je kunt dit gebruiken voor een coulis of het sap gewoon opdrinken. Ik vind het zo lekker dat ik het meteen opdrink. Het is wel belangrijk dat je het vocht van de bessen verwijdert.

Laat de chocolade au bain-marie smelten. Scheid de eierdooiers van het eiwit. Meng eerst de suiker onder de eierdooiers en dan de bessen.

Giet alles in een kleine ovenschaal. Klop het eiwit op tot witte pieken en meng er de gesmolten chocolade onder. Lepel dit mengsel voorzichtig over het fruit.

Zet de schaal 10 tot 15 minuten in de oven op 180 °C (zie tip). Werk af met verse bessen.

3. Chocoladekokosdriehoekjes van Pascale Naessens

https://www.purepascale.com/nl/chocoladekokosdriehoekjes

  • 240 g donkere chocolade
  • 40 g kokosbloem (natuurwinkel)
  • 40 g dikke kokosmelk
  • 40 g kokosvet
  • 40 g geraspte kokos + wat extra
  • 40 g kokosbloesemsuiker (of andere suiker)
  • boterpapier

Smelt de chocolade au bain-marie en meng er alle ingrediënten onder. Neem een effen werkvlak, bijvoorbeeld een houten snijplank, en leg daarop boterpapier. Spreid het mengsel hierover uit met de achterkant van een grote lepel. Strooi er wat geraspte kokos over en zet minimaal 30 minuten in de ijskast, of tot de chocolade hard geworden is. Haal uit de ijskast en snijd de chocolade in de gewenste vorm. Ik vind driehoekjes wel leuk.

FEESTTIP: Dit dessert hoef je alleen nog maar uit de ijskast te halen, want je kunt het perfect op voorhand klaarmaken.

4. Appeltjes in de oven van Pacale Naessens

https://www.purepascale.com/nl/appeltjes-de-oven

  • 2 appelen
  • 200 g ricotta
  • 3 à 4 lepels honing
  • een handvol geschaafde amandelen

Verwarm de oven voor op 180 °C. Smeer de ricotta uit over de bodem van een ovenschaal. Smelt de boter en voeg er 3 tot 4 eetlepels honing aan toe. Snijd de appelen in plakken van 1 centimeter, verwijder het klokhuis en leg de appelplakken op de ricotta. Lepel er een deel van de gesmolten boter met de honing over, strooi er de geschaafde amandelen over en besprenkel met de rest van de zoete boter.
Zet 25 minuten in de oven. Wil je dit als dessert serveren dan zijn een of twee plakjes appel per persoon voldoende.

5. Appeltaart met noten van Pascale Naessens

https://www.purepascale.com/nl/appeltaart-met-noten

  • 4 appels (die je lekker vindt)
  • 4 eetlepels notenpasta (natuurwinkel)
  • 400 g gemengde noten
  • kaneelpoeder
  • honing (ahornsiroop of no sugar) 

Verwijder het klokhuis uit de appels, de schil mag eraan blijven. Snijd de appels in blokjes. Leg ze in een ovenschotel en meng ze met de notenpasta. Hak de noten grof en meng ze met een koffielepel kaneelpoeder. Strooi de noten over de appels en giet er in een dunne straal honing over. Zet 25 minuten in de oven op 180 °C.

6. Smeuige cake van blauwe bessen van Pascale Naessens

https://www.purepascale.com/nl/smeuige-cake-van-blauwe-bessen
  • 50 g goede boter
  • 200 g blauwe bessen (zie tip)
  • 80 g amandelmeel (zie tip)
  • 30 g kokosbloesemsuiker (zie tip)
  • 100 g yoghurt (of kokosmelk)
  • 2 eieren

melt de boter. Meng de eieren, de suiker, het amandelmeel en de yoghurt met de gesmolten boter.

Lepel er dan voorzichtig de blauwe bessen onder. Doe het beslag in een ingevette bakvorm (zie tip) en zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.

Haal uit de oven en laat de cake eerst wat afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.

Tip! - blauwe bessen
Je kunt de blauwe bessen vervangen door ander fruit naar keuze. Frambozen en kersen, maar ook stukjes appel zijn bijzonder lekker in deze cake.

Tip! - amandelmeel
Amandelmeel kun je kopen in de natuurwinkel, maar je kunt het ook eenvoudig zelf maken. Koop 80 gram onbewerkte amandelen en mix ze tot meel. Dat is alles. Wil je de cake minder smeuïg, gebruik dan 100 gram amandelmeel.

 7. Mango-kokoskoekjes van Sandra Bekkari

https://www.nooitmeerdieten.be/recepten/tussendoortjes/mango-kokoskoekjes/

https://www.nooitmeerdieten.be/recepten/tussendoortjes/mango-kokoskoekjes/

  • 2 medjouldadels 
  • 1 el kokosolie 
  • 185 g mango, in kleine stukken 
  • 60 g Griekse yoghurt 
  • Sap van 1/2 limoen 
  • 100 g amandelmeel 
  • 100 g (glutenvrije) havermout 
  • 45 g + 10 g gemalen kokos 
  • 1 el (glutenvrij) bakpoeder 
  • 1 snufje zout
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 
  2. Doe de dadels in een kommetje en giet er warm water over. Laat een 5-tal minuutjes weken, haal ze uit het water, halveer ze en verwijder de pit.
  3. Laat de kokosolie smelten in een kookpot op een laag vuur. 
  4. Mix de dadels met de mango en de Griekse yoghurt in de blender. Giet in een kom, voeg alle overige ingrediënten toe en meng goed. 
  5. Schep een eetlepel van het mengsel, rol er balletjes van, leg ze op een bakplaat met bakpapier en duw ze wat platter. 
  6. Bak 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven. 
  7. Werk de koekjes af met nog wat extra gemalen kokos. 
  8. Bewaar de koekjes in de koelkast of vries ze in.

Wil je graag wat meer inspiratie? Stay tuned en neem een kijkje op de online shop onder Healthy Lifestyle. 


Leave a comment

Subscribe

x

Welcome to the Loyalty Points Demo Store :-)

Sign up and receive 5000 pts to test out in our Store.

Earning and redeeming beauty.points

$1
Earns you
5
$1
Redeems to
100

Ways you can earn

  • Product Purchase
  • Refer a friend
  • Share on social media

Learn more about our program