Anti hangover skin remedies

Anti hangover skin remedies

Heb jij al gehoord van 'hangover face'? Dat is wat er gebeurt met je huid als je oververmoeid bent of net iets te veel gedronken hebt, en ... it aint pretty. Maar geen paniek, deze 6 anti hangover skin remedies zullen jouw huid zullen redden!

 

1. HYDRATATIE IS STAP 1.

Alcohol en slaap tekort zorgen voor een dehydratie, en je merkt het aan je huid. Een gedehydrateerde huid toont meer fijne lijntjes en grotere poriën. De boodschap is dus een grote dosis hydratatie, dus veel water drinken. Maar met water te drinken zie je nog niet meteen effect. Voor een boost hydratatie in slechts minuten kies je best voor een serum, crème of masker met hyaluronic acid erin, zoals het intensieve serum Hyaluronic van Institut Esthederm. Je huid zal weer zacht en soepel aanvoelen. Bij dit gamma van Institut Esthederm zitten er super kleine molecules hyaluronic in, die dringen door tot de diepste lagen van je huid en zorgen voor een optimale vochtbalans. Jouw skin remedie voor een droge of gedehydrateerde huid.

TIP: wil je een heel voedende crème of heb je de neiging om tegen de middag al terug een crème te willen aanbrengen? Dan is deze zeker eentje voor jou: crème vitale met gelée royale.

 

2. ROODHEID VERHELPEN

Word je snel rood na een nachtje feesten of na een lange, stressvolle avond? Dan is de crème Biomimétique van Institut Esthederm jouw skin remedie. De crème is speciaal ontwikkeld voor de huid die snel op producten reageert, hij bestaat uit 99% biomimetische (= huideigen) werkstoffen, en is perfect voor de fragiele en reactieve huid die niets verdraagt, en ook ideaal om de roodheid te kalmeren.

 

3. EEN NACHTJE UIT VRAAGT VOORBEREIDING

 

Je denkt na welke kleren je gaat aandoen, hoe je je make-up gaat doen, maar houd ook rekening met je huid. Om een onverzorgde of dul uitziende huid te voorkomen, moet je de nacht ervoor al beginnen.

 

– Vergeet je make-up niet af te doen!

Het is verleidelijk om rechtstreeks in dat warme bedje te gaan liggen, maar je make-up verwijderen is een essentiële stap voor een mooi uitziende huid. Gaan slapen met je make-up zorgt voor verstopte poriën, en ja je raad het, puistjes. Je huid reinigen is een must. Heb je echt geen zin om boven de wasbak te gaan hangen voor je gaat slapen, gebruik dan een andere reiniger zoals de Eau Micellaire van Institut Esthederm. Je brengt hem aan op een watje en reinigt je gezicht ermee. Je kan het zelf perfect vanuit dat warme bedje doen.

 

– Neem een extra kussen

Om de afvoer van de vloeistoffen die je net hebt gedronken wat te helpen, lig je het best op je rug en steek je best een extra kussen onder je hoofd. Zo lig je wat hoger en verloopt de afvoer van die afvalstoffen vlotter. Zo zal je minder snel een kater hebben en ga je er minder 'opgezwollen' uitzien.

 

4. KRUIP IN WARM BADJE

Het klinkt heerlijk, maar het doet je ook goed. Een warm badje bevordert de bloedcirculatie en je kan er volledig tot rust komen. Zin in wat me-time? Breng een scrub of een maskertje aan terwijl je in bad zit. Een dieptereiniger of een gomme clarifiante kan ook wonderen doen na een avondje uit voor je onzuiverheden.

 

5. BRENG WAT KLEUR IN DIE WANGETJES

Na een avondje uit zie je er meestal heel dul of zelfs 'dood' uit. Breng dus wat kleur terug in die wangetjes! Breng een tinted moisterizer aan en je ziet er in seconden weer gezond en fris uit!

 

 

6. NO MORE HANGOVERS

Als laatste stel je die hangovers of lange avonden best zo veel mogelijk uit. Je veronderstelde waarschijnlijk niet dat alcohol drinken of stressvolle avonden goed voor je zijn, maar het is meer dan dat. Alcoholische drankjes bevatten meestal een hoog suikergehalte en suiker kan op lange termijn een zienbaar negatief effect hebben op je huid. Het zorgt voor roodheid en puistjes. Daarbovenop breekt alcohol langzaamaan je collageen af, wat zorgt voor een dulle en oudere huid. Genieten van een glaasje champagne mag wel eens, maar regelmatig late avonden of overmatig alcohol drinken laat je dus beter achterwege.