Ski essentials

Ski essentials

Trek je binnenkort naar een koude plaats of plan je een sportieve vakantie in de bergen? Dan geef je je huid best een extra'tje om de koude wind en temperaturen te trotseren. Wat zijn jouw ski essentials?

Je moet niet enkel bescherming bieden tegen de wind en koude temperaturen, (lees hiervoor onze blog SOS winterskin) maar ook tegen de zon. De zon is heel sterk als je gaat skiën in de bergen, zeker in een besneeuwd gebied. Door de reflectie van de zon op de sneeuw ga je sneller verbranden. Ookal voel je de zon misschien niet branden, een laagje zonnecrème is een 'mustdo' op ski vakantie. Hierdoor zal je niet alleen mooier en egaler bruinen maar ook je gezonde huid behouden. Smeer dus een laagje zonnecrème voor je de piste opgaat. 

Welke zonnecrème past bij jouw zonnetype? 

  • Je hebt last van pigmentvlekken maar je wil toch bruinen
Deze crème gebruikt de zon om het pigmentatieproces om te keren en op deze manier de pigmentvlekken te verhelderen. Het bruint de huid op de plaatsen waar geen pigmentvlekken aanwezig zijn. Met deze crème kan je veilig van de zon genieten zonder dat er meer pigmentvlekken bijkomen of de bestaande donkerder worden.
  • Je wilt bescherming voor de extreme zon en huidveroudering tegengaan.
De zon is de grootste oorzaak van huidveroudering, deze anti-rimpel zonnecrème biedt niet enkel hoge bescherming, maar corrigeert ook bestaande rimpels, gaat huidveroudering tegen, en beschermt het cel-DNA. Ideaal voor extreme zon. 
Deze crème vervangt je dagcrème, dus handig op reis dat je geen crème extra hoeft mee te nemen.
-
-
  • Je bent heel gevoelig en kan niet veel verdragen op je huid

Hoogbeschermende zonbescherming zonder parfum. De Intolérances producten zijn ideaal voor het voorkomen en behandelen van reacties & allergieën, voor zongevoelige huiden, tegen hyperpigmentatie, en voorkomt zonverbranding. Anti-dehydraterend complex.

-

Intolérances Solaires - Soin Haute Protection Crème Visage

 -

's avonds gebruik je een herstellende after sun die je nachtcrème vervangt. 

  • Je wilt een verlengde bruine teint en verminderde rimpels

Deze aftersun verlengd de bruine teint en vermindert de rimpels. Te gebruiken als nachtcrème op een gereinigde huid.

-

Repair Après Soleil Soin Prolongateur de Bronzage Anti-Rides

 -

-

Waarom Institut Esthederm? 

De huid krijgt al het goede van de zon, maar het slechte wordt niet doorgelaten. Daarbovenop activeren de zonnecrèmes van Institut Esthederm het huideigen beschermingsmechanisme zodat de huid terug leert zichzelf te beschermen tegen de zon, zodat de huid minder gevoelig wordt voor de zon.

 

Esthederm gebruik sterren in plaats van SP.

  • ★ : lentezon, korte blootstelling (UV-index: 1-4)
  • ★★:  normale tot hoge zonsterkte en -belasting. Gebruik voor 12:00 uur en na 14:00 uur (UV-index: 4 - 8)
  • ★★★: extreme zonsterkte. Gebruik in de bergen, tropen, op boten en tijdens lange blootstelling aan de zon. (UV-index: 8+)

 

-

 

        

Verzorg ook je lippen 

In de winter of op skivakantie hebben je lippen veel te verduren. Ze kunnen er snel gesprongen en uitgedroogd uitzien. Zorg er daarom voor dat je altijd je lippenbalsem op zak hebt, het meest ambetante zijn die velletjes op je lippen die o-zo-veel pijn doen. Neem een goede, voedende balsem mee die je lippen diep hydrateert en verzorgd zoals de Lip Treatment Balm van Paul & Joe.

Vergeet die voetjes niet! 

Je voeten zou je snel vergeten. Ze zitten heel de dag opgesloten in dikke snowboots en bezwete kousen, ze verdienen nu zeker een extra boost. 

Heb je soms last van voeten die wat kunnen ruiken na een lange dag? Dan is de Shoe Fresh en de Foot Fresh van Footlogix iets voor jou. 

Hebben je voetjes veel te verduren gehad en wil je een all-round verzorging? Dan kies je best voor de Double Defense van Footlogix. Een hydraterende mousse, die toch meteen en diep indringt in de huid en je voet niet vettig achterlaat. De spiruline microalgen beschermen je huid tegen droogte en transformeren naar voeten die mogen gezien zijn. Gemakkelijk aan te brengen voor en na een lange dag.