Een huid die zelden verbrandt heeft ook behoefte aan een goede bescherming!

Ben je gezegend met een huid die zelden verbrandt? Velen zijn er jaloers op! Dus koester deze huid en verzorg hem goed, zodat hij ook doorheen de jaren mooi egaal blijft en minder snel ouder wordt!

Vaak zijn dit mensen die denken dat ze hun huid niet moeten beschermen voor de zon, "omdat ze toch niet verbranden". Maar je beschermt met een zonnecrème niet enkel je huid tegen het verbranden, je beschermt je huid ook tegen huidveroudering, pigmentvlekken en op langere termijn celschade, schade aan je DNA in je cellen kan huidkanker veroorzaken. En huidkanker is de kanker die het meeste voorkomt in België.

En uit onderzoek blijkt dat mensen zich tegenwoordig sneller storen aan pigmentvlekken, denk maar eens aan huiden die altijd mooi bruin zijn maar veel pigmentvlekken bevatten, vooral op armen en schouders. Dit vermijden we beter door te zorgen voor een mooie egale bruining met de beste bescherming.

 Het zonnegamma van Institut Esthederm is redelijk uitgebreid met verschillende texturen naargelang je voorkeur. Ik zet ze hieronder even op een rijtje:

In alle gamma's heb je verschillende keuze van sterkte zonnefilter.
☀️☀️ is voor een medium zonnesterkte
☀️☀️☀️ is voor een sterke zonnesterkte en heeft een hogere bescherming.
Ikzelf raad eerlijk gezegd altijd de "3 zonnetjes" aan, beter een hogere bescherming dan een te lage. Dankzij de zonneproducten van Institut Esthederm zal je toch niet minder snel bruinen, in tegendeel en je bruine kleur zal veel langer blijven!

Zonneverzorging voor je lichaam:

Wil je liefst de klassieke melk textuur? Dan kies je voor de Adaptasun Lait Corps Soleil. (200ml) Deze is met een pompje en voelt heel comfortabel aan.
Deze is de meest verkochte textuur, voelt heel comfortabel maar echt niet vettig aan!

Heb je liever een lichtere textuur? Dan kan je de Adaptasun Spray Lacté Soleil nemen. (150ml) Deze kan je sprayen maar moet je wel nog uitwrijven.

Als je een aérosol spray wil dat je zelfs ondersteboven kan sprayen rechtstreeks op je huid dan is de Adaptasun Brume Soyeuse Protectrice Corps een betere keuze. Deze is ook 150ml, maar gaat wel iets sneller op doordat je hem vernevelt over je lichaam. Meestal neem ik deze als extra om zelf mijn rug gemakkelijk te kunnen beschermen zonder dat er iemand anders mijn rug moet inwrijven.

Heb je graag een "droge" olie, die lichtjes je huid laat glanzen maar niet vettig aanvoelt? Dan is de L'huile solaire iets voor jou. Je mag hem zelfs op je haar sprayen om je haar en scheiding in je haar, te beschermen tegen de zon.

 

Verzorging voor na het zonnen:

Als je graag je bruining stimuleert en verlengt kan je de Prolongateur de Bronzage als aftersun voor je lichaam gebruiken. Deze wordt niet aanbevolen voor het gelaat. Voor het gelaat kan je dan de Après Soleil Repair als nachtcrème en aftersun in 1 gebruiken, deze werkt ook nog eens extra huid herstellend en tegen de huidveroudering.

Heb je graag een aftersun voor lichaam en gezicht, dan kan je de SOS après soleil gebruiken, deze kalmerende en verzorgende after sun.

Verzorging voor je gelaat:

Let op! Het Adaptasun gamma wordt afgeraden voor huiden die snel last hebben van donkere vlekjes in het gezicht, omdat deze net je bruining stimuleert. 

Welke dagcrème je van deze ook kiest, ze mogen allemaal 's morgens als dagcrème gebruikt worden en dan elke 2u wanneer je buiten bent als zonnecrème.

Verzorgende dagcrème met zonnebescherming Adaptasun crème visage.

Wil je dat je dagcrème ook (preventief) tegen huidveroudering werkt? Dan is het Bronz Repair meer wat je zoekt.
Je hebt de niet gekleurde versie. Maar ook de Bronz Repair Sunkissed die een mooie tint en glow geeft aan je huid.

Comments

0 Comments

Leave a Comment

Stappenplan voor een perfecte tanning!

Deze producten zorgen dat je huid een mooi teint krijgt met deze tanning lotion zonder plekken en strepen.

Prep

Scrub je huid om je dode huidcellen te verwijderen.

Tan

Geef je huid een extra kleurtje met deze instant tanning lotion.

Hydrate

Deze hydraterende bodylotion mag je aanbrengen voor je tanning, samen mengen om uit te blenden wanneer het ergens te donker is en de dagen erna om je huid goed te hydrateren.