Hoe je sneller bruint maar toch optimaal beschermt bent voor de zon?

In deze video leer ik jullie meer over de zonnebescherming van Institut Esthederm want zij hebben een heel andere kijk naar suncare. Zelfs de vertegenwoordigers van andere merken zeggen dat er geen merk is die ze kennen dat aan het niveau van de zonneproducten van Institut Esthederm kan.

 


Institut Esthederm is ontstaan doordat Dr. Thorel, de oprichter, vroeger last had van zonneallergie, hij heeft research gedaan naar ingrediënten die ervoor zorgden dat hij wel terug kon genieten van de zon. Dit is nog steeds de unieke kracht van het merk! Als je meer wil weten specifiek over zonneallergie, kan je de video hierover bekijken: https://youtu.be/HzPoiz9FUTU


De visie van Institut Esthederm is dat we onze huid zelf terug moeten leren zich te beschermen voor de zon zonder dat we passief gaan over beschermen tegen de zon. Want de positieve effecten van de zon heeft ons lichaam ook nodig.


Hoe doet Institut Esthederm dit:

Ze ontwikkelden de Global Cellular protection technologie, dit zit in al hun zonneproducten en dit beschermt tegen UVB wat alle klassieke zonnecrèmes doen, dit is bescherming tegen verbranding, meer en meer zonnecrèmes beschermen ook tegen UVA, dit zorgt voor de veroudering van de huid maar Institut Esthederm beschermt ook tegen zichtbaar licht, infra rood licht en zelfs blauw licht van je iPad, laptop en gsm. Zij doen dit echt al jaren en zijn daarvoor een van de voorlopers op het gebied van zonnebescherming.


Deze externe bescherming is er door de minerale reflectoren en organische filters.


Maar deze zonneproducten bevatten ook interne bescherming die zorgt voor de bescherming van je cellen zelf, ze beschermen je DNA in de cellen, tegen huidkanker, ze beschermen je vezelstructuren, tegen huidveroudering en verminderen celreactiviteit, dus tegen verbranding.


Dan bevat het oranje gamma ook de adaptasun technologie, dit zorgt voor een driedubbele actie op niveau van je  melanine in je huid, je melanine zijn de huidcellen die zorgen voor een bruine kleur. Door je bruining te stimuleren verhoogt je natuurlijke bescherming tegen de zon en ga je sneller en intensiever bruinen.

  1. Ze gaan de aanmaak van melanine versnellen waardoor we sneller bruinen
  2. de productie van melanine stimuleren waardoor je intensiever bruint
  3. En het gaat de verdeling van melanine verbeteren, voor een egale bruining die langer blijft.

Elke bruining van de huid is een beetje schade in de huid, want de huid wordt bruin om hem te verdedigen, maar hierdoor kunnen we met Institut Esthederm zorgen dat we met zo weinig mogelijk tijd door te brengen in de zon en een optimale bescherming toch een mooi bruin kleurtje krijgen. Dus wie wil er dat nu niet…


Ze verdelen hun zonneproducten afhankelijk van je gevoeligheid voor de zon.

Het witte gamma is voor kinderen, zongevoelige huiden, bij zonneallergie, ook voor een huid die verbrand en zelden bruint.

Dan heb je in het oranje gamma de sensitive lijn, voor een huid die soms wel verbrand, meestal wordt deze huid dan bruin na de verbranding. Dit wijst op een zongevoelige huid.

En dan de rest van het oranje gamma voor een huid die bijna nooit verbrand. Ook dan is het belangrijk om je huid goed te verzorgen tegen huidveroudering en celschade binnen je DNA want die kan zorgen voor huidkanker.


We gaan de bescherming ook aanpassen aan de intensiteit van de zonnestraling


Institut Esthederm kiest ervoor om geen SPF factor op de verpakking te vermelden, omdat dit vaak misleidend is en een vals gevoel van bescherming geeft. Want bvb in een SPF 50 zit er maar 3 a 5% verschil dat hij meer beschermt tegen UVB dan een SPF 30 en een SPF zegt alleen iets over de UVB bescherming, dus tegen het verbranden van je huid door de zon maar niet over de andere zonnestralen die zelfs nog belangrijker zijn tegen pigmentvlekken, huidveroudering en huidkanker.


Institut Esthederm beschermt ook niet enkel van buitenuit maar geeft je huid ook van binnenuit extra bescherming.

Het witte gamma is voor alle soorten zonnestraling omdat dit de hoogste bescherming is.

Het oranje gamma zowel deze voor de gevoelige huid als voor de normale huid wordt ingedeeld met zonnetjes, 3 zonnetjes is een hogere bescherming voor een sterkere zon of langdurige blootstelling, 2 zonnetjes is dan voor een normale zon. In het begin van de zomer raad ik meestal 3 zonnetjes aan, zeker iemand die graag toch even in de zon zit. Erna kan je overstappen op 2 zonnetjes omdat je huid dan al iets meer gewoon is aan de zon. Als je op reis gaat naar de zon neem je best altijd 3 zonnetjes omdat de zon dan sterker is, je vaak ook langer buiten zit, in en rond het water. Dus dan weerkaatst het zonlicht ook sterker.


Voor je gezicht mag je de zonnecrèmes ’s morgens na je reiniging aanbrengen als dagcrème en dan telkens wanneer je buiten gaat opnieuw aanbrengen.

Je kan ook extra werken op huidveroudering door het repair patent of het best verkopende product voor de bescherming tegen de zon voor het gelaat is de photo regul, een specifieke crème voor een huid die donkere plekjes heeft in het gelaat die donkerder worden door de zon. Dan gaat de photo regul je bruining toelaten maar terug regelen zodat je donkere plekjes niet donkerder worden maar de rest van je huid wel mooi bruint. Waardoor je terug een egalere teint krijgt.


Hopelijk is het nu wat duidelijker hoe je de best geschikte zonbescherming voor jouw zonnetype kiest. Op de site hebben we ook aanpassingen gedaan zodat je daar ook kan filteren en zien wat we aanraden voor jouw huid.

Stuur me zeker een mailtje als je vragen hebt over je productkeuze voor een optimale verzorging van je huid!
ellen@ellenvandamme.be

Comments

0 Comments

Leave a Comment

Stappenplan voor een perfecte tanning!

Deze producten zorgen dat je huid een mooi teint krijgt met deze tanning lotion zonder plekken en strepen.

Prep

Scrub je huid om je dode huidcellen te verwijderen.

Tan

Geef je huid een extra kleurtje met deze instant tanning lotion.

Hydrate

Deze hydraterende bodylotion mag je aanbrengen voor je tanning, samen mengen om uit te blenden wanneer het ergens te donker is en de dagen erna om je huid goed te hydrateren.