Pedicure behandeling - Je voetverzorging thuis zelf doen (summer proof!)

Ik zal je leren hoe je zelf je pedicure thuis doet. Tenzij je echt last hebt van eeltpitjes of ingegroeide nagels, dan ga je beter af en toe naar een gespecialiseerde pedicure, de rest kan je eigenlijk zelf thuis doen. Of je kan je professionele pedicure uitstellen en je eens uit de nood helpen moest dit nodig zijn en tussen je pedicure behandelingen door ook zorgen voor mooi verzorgde voeten.

Hoe je dit doet toon ik je in deze video, hieronder zet ik het stappenplan.

 

Het stappenplan voor de perfecte pedicure thuis:

Stap 1: Verwijder eventueel eerst je oude nagellak

Met nagellak remover zonder aceton kan je restjes nagellak van je teennagels verwijderen.

Stap 2: Ontspannen voetbad

Je kan zelf kiezen hoe lang je wil ontspannen in het voetbad, je kan hierin product doen speciaal voor in een voetbad, of de bodyscrub van Self mag je ook als badzout gebruiken.

Stap 3: Voeten scrubben

Na een paar minuutjes neem je wat scrub om je voeten te scrubben. Hierdoor verwijder je dode huidcellen die de huid van je voeten wat grauw kunne maken. Ook goed tussen de tenen, op de tenen en rond je enkels.
Daarna ga je je voeten goed afspoelen en afdrogen.

Stap 4: De teennagels knippen

Zorg dat je zeker je teennagels nooit te kort knipt, je moet minimum 1mm wit randje overlaten. Vaak ben je geneigd om ze zo kort mogelijk te knippen maar dit is niet goed voor ingegroeide nagels. Knip ze mooi recht en je hoekjes wat afgerond. Knip ze met een stevige kniptang.

Stap 5: nagels vijlen

Je kan met een nagelvijl de hoekjes wat afronden.

Stap 6: nagelriem achteruit duwen

Dan ga je zachtjes je nagelriem achteruit duwen met een nagelriemduwer.

Stap 7: teennagels verzorgen

Desinfecteert je nagels met de tincture spray, tegen nagelinfecties, verkleurde nagels, tegen schimmel en preventief tegen kalknagels.

Stap 8: eelt verwijderen

Dan gaan we je eelt verwijderen met een eeltverwekende spray en voetrasp, doe dit heel zachtjes! Beter elke week herhalen, dan teveel in 1 keer wegdoen. Eelt is er ook om je voet te beschermen, dus je hoeft niet alles eraf te doen, een fijn beschermlaagje mag er best op zitten.

Stap 9: je voeten verzorgen

Je voet extra hydrateren en verzorgen met een voetmousse of crème, deze breng ik altijd aan voor ik mijn nagels lak, omdat mijn pedicure dan af is en ik terwijl mijn nagellak droogt terug iets anders kan doen, en zeker niet meer per ongeluk over mijn pas gelakte nagels wrijf.

Stap 10: nagels ontvetten

Om er zeker van te zijn dat er geen restjes scrub of voetmousse meer op mijn nagels achterblijft, ontvet ik ze altijd nog eerst voor ik nagellak aanbreng. Dit kan met een nail cleanser of er gewoon nog even met een nagellak remover over gaan (zorg wel dat deze dan voldoende ontvet en geen laagje achterlaat).

Stap 11: nagels lakken

Dan kan je je nagels lakken, ik steek altijd kleenex tussen mijn tenen, zodat mijn nagels niet tegen mijn teen komen waardoor ik haperingen in mijn lak heb.

Ik breng altijd 2 dunne laagjes nagellak aan, een transparante gelactic top coat laagje erover, zodat hij echt mooi blijft glanzen tot mijn volgende pedicure en even sprayen met de gelactic spray zodat hij sneller droogt.

 

Nagellak blijft langer op je teennagels omdat ze minder afzien, minder in water zitten, teennagels groeien trager dan vingernagels, maar vaak word de kleur wat matter, met deze nagellak van Alessandro en de gelactic top coat blijft mijn nagellak echt wekenlang mooi glanzen!

 

En dan mooi laten drogen!

 

Checklist voor je benodigdheden:

- grote handdoek voor onder het voetbad
- kleine handdoek om je voeten af te drogen
watjes
- kleenex
nagellakremover
product voor in voetbad
voet scrub
desinfecterende en verzorgende nail tincture spray
voetmousse of voetcrème
Nagellak, topcoat, quick dry spray
- nagelknipper
nagelvijl
nagelriemduwer
voetrasp
eelt spray

Comments

0 Comments

Leave a Comment

Wil je gepersonaliseerd pedicure advies?

Ellen geeft je graag gepersonaliseerd advies hoe je zelf jouw voeten thuis kan verzorgen, aangepast aan jouw voettype.

Doe een korte online voetanalyse =>