Schimmelnagel en voetschimmel zelf behandelen.

Een schimmelnagel komt heel vaak voor, vooral aan de voeten. 1 op 2 mensen heeft last statistisch gezien last van voetschimmel. De medische naam is onychomycose. 
Een schimmelnagel lijkt op zich niet gevaarlijk, maar kan onverzorgd overkomen. Vaak wordt er bij vrouwen dan een laagje nagellak over gedaan zodat het niet meer zichtbaar is, maar zonder behandeling kan de nagel nog brokkeliger worden zodat hij zelfs gaat afbrokkelen. En dan is het niet meer mogelijk om de schimmelnagel te verstoppen onder een laagje nagellak. Ook is schimmel heel besmettelijk, dus kan overgezet worden op andere zones van je lichaam. Dus raad ik aan om verder te lezen zodat je leert hoe je deze kan behandelen en verspreiding kan voorkomen.

Hoe herken je een schimmelnagel?

Een schimmelnagel heeft een gelige, groene tot bruine verkleuring. Kan dikker worden, wordt ook vaak kalknagel genoemd.

Ook naast de nagel kan schimmel ontstaan, vb. open huid tussen de tenen ook wel zwemmerseczeem genoemd, voetzolen die vervellen of blaasjes tussen de vingers, zelfs wanneer je wondjes hebt, kan de schimmel zo binnen in je lichaam zich verder zetten. Hier ontstaan vaak lichamelijke klachten door, die op het eerste zicht niet gelinkt worden aan de aanwezigheid van een schimmel.

Wat is de oorzaak van een schimmelnagel?

Een schimmelnagel is niet gevaarlijk maar wel besmettelijk. Vooral mensen met een lagere weerstand, suikerziekte,... zijn er gevoeliger aan.

Hoe kan je een schimmelnagel behandelen?

Je kan een schimmelnagel op je tenen en handen behandelen met de nail tincture spray, deze laat je gemakkelijk zelf je schimmelnagel(s) en nagelverkleuring behandelen door eenvoudig te sprayen op, rond en onder je nagel. Hij zorgt voor goede resultaten, het vergt alleen wat geduld omdat, afhankelijk van de toestand van je huidige nagel, kan het een aantal weken tot een aantal maanden duren tot het volledig weg is.

Hoe vaak herhaal ik de behandeling?

Wanneer je wil behandelen is het raadzaam om elke dag, 2x per dag te sprayen. Voor onderhoud en preventief kan 1x per dag tot een paar keer per week.

Hoe gebeurt de behandeling?

In deze video toon ik je hoe je de spray aanbrengt, wanneer je geen nagellak op hebt, mag je gewoon bovenop je teennagels sprayen, heb je wel nagellak op, dan is het efficiënter om wat onder je nagels te sprayen. Het product is heel vloeibaar dus kan gemakkelijk opgenomen worden onder en rond je nagel.

Goed met de spray schudden voor je hem gebruikt. Spray op ongeveer 2,5cm afstand en je laat het 10 tot 15 sec. inwerken. Gaat heel snel en droogt snel op, zodat je direct in je kousen en/of schoenen kan.

Hoe zorg ik dat ik hiervan een routine maak zodat ik het niet vergeet?

Je kan alleen een optimaal resultaat bekomen door consequent het product te gebruiken! Spray elke dag 2x tot de verkleuring volledig weg is

Het is in een paar seconden gedaan. Zet de spray naast je tandenborstel, of waar je een reminder hebt voor jezelf en het altijd past om even te sprayen, of in je schoenkast, telkens voor je je schoenen aandoet en wanneer je ze uitdoet spray je even...

 

footlogix-nail-tincture-spray-voor-en-na

Mag er nagellak op schimmelnagels?

Normaal wordt aangeraden om schimmelnagels niet te lakken. Maar ik snap  wel dat je graag je nagels lakt en zelfs nog extra graag omdat je nagels wat verkleurd zijn en je niet wil dat iedereen dit ziet.

Daarom raad ik altijd aan om ze toch zoveel mogelijk niet te lakken, als je ze lakt, misschien na een paar dagen toch terug verwijderen. Wil je ze wel altijd gelakt laten, doe regelmatig opnieuw nagellak aan. Gebruik liefst steeds hetzelfde flesje en gooi deze nagellak weg wanneer je schimmelnagel weg is

Want het kan zijn dat er deeltjes schimmel vanop je nagel door je borsteltje in je nagellak beland zijn. Als je deze niet meer gebruikt op je gezonde nagels voorkom je dat je deze terug overzet.

De herfst en winter is de ideale periode om je nagels niet te lakken en een intensieve behandeling te doen.

 

Andere tips die goed zijn om op te letten bij schimmelnagels:

Verander elke dag van sokken , was ze ten minste op 60°, (30° of 40° is een ideale broeihaard voor schimmels) en laat je schoenen goed ventileren, desinfecteer deze en doe liefst elke dag een ander paar schoenen aan zodat je kan afwisselen.

Hoe behandel je de andere schimmels op je handen en voeten?

Schimmel komt ook vaak voor op de voetzool, ze kunnen hierdoor vervellen, hiervoor is de peeling skin voetmousse aangeraden, indien ze ook enorm jeuken en ruw aanvoelen is de rough skin voetmousse een betere keuze voor jou.

Schimmel tussen tenen, velletjes, open huid, dit wordt ook wel zwemmerseczeem genoemd, kan je ook met de nail tincture spray behandelen.

Comments

0 Comments

Leave a Comment