Een droge, ruwe huid op je gezicht behandelen.

Ruwe plekjes komen vaak voor op het voorhoofd, tussen de wenkbrauwen en langs de neus en neusvleugels. Hierdoor kunnen zich schilfertjes vormen. Ze ontstaan door een tekort aan vocht en door een opstapeling van dode huidcellen. Daardoor is het, ook bij een droge huid, belangrijk om correct te reinigen, wekelijks te scrubben en met een goede hydraterende verzorging je huidconditie te optimaliseren.

De huid kan ruw en korrelig zijn en trekkerig aanvoelen doordat ze hydratatie tekort heeft. Op langere termijn kan de huid zelfs gevoelig worden en kunnen er hierdoor rode vlekken ontstaan.

Ook wanneer je onzuiverheden en acné hebt, kan je huid vocht tekort hebben, droog en ruw aanvoelen. Dit is vaak een misvatting, er worden dan producten ingezet tegen onzuiverheden en acné die de huid vaak net nog meer uitdrogen.

Kan je huid zichzelf herstellen?

Je huid zal extra huidvetten aanmaken om de droogte van je huid te compenseren. Hierdoor kan je de indruk krijgen dat je een vettere huid hebt met onzuiverheden en ontstekingen. Maar de oorzaak is net hydratatie tekort. Extra hydratatie van buitenaf door de juiste huidverzorging is een must om een betere huidconditie te bekomen zeker in combinatie met een goede maar zachte reiniging om onzuiverheden te voorkomen.

Welke reiniging kies ik best voor een droge huid?

Eerst ga je je huid zachtjes reinigen met de lait démaquillant hydra-ressourçant van Institut Esthederm. Deze spoel je af met lauw water en daarna dep je je gezicht droog.

Wil je je huid liever niet afspoelen met water, dan kan je de lotion fraîche hydra-ressourçant van Institut Esthederm op een watje doen en hiermee je huid reinigen.

Je sprayt met de brume eau cellulaire zodat je huid een extra hydratatie boost krijgt, extra energie heeft en zorgt dat je huid beter voorbereid is op de verzorging die je daarna aanbrengt zodat het deze goed kan opnemen. (Deze spray kun je ook gebruiken tijdens de zomer om je huid te verfrissen, zonder uit te drogen! en om je make-up te fixeren.)

Hoe je huid scrubben?

1 a 2 keer per week mag je je huid scrubben om je dode huidcellen en schilfertjes te verwijderen en je huid gladder en zachter te maken. Bij Institut Esthederm kiezen ze voor een gommage, de masque gomme clarifiante, die als het ware je dode huidcellen van je huid gomt. Deze bevat geen korrel en is heel zacht in gebruik. Zelfs voor gevoelige huiden.

Hoe je huid verzorgen?

Als je huid heel droog en ruw aanvoelt is het aangeraden om de intensive hyaluronic kuur te doen. Dit gamma bevat 4 intensief hydraterende producten.

De serum intensive hyaluronic en crème intensive hyaluronic van Institut Esthederm zorgen voor diepe hydratatie en extra voeding voor je huid. Een serum werkt nog dieper in terwijl de crème zorgt voor extra comfort en hydratatie in de bovenste huidlaag.

Het intensive hyaluronic eye serum van Institut Esthederm is een lichte ooggel die kraaienpootjes en fijne lijntjes naast je ogen vermindert. Vaak de eerste tekenen van onze leeftijd.

En een intensive hyaluronic mask die je 1 à 2 keer per week mag aanbrengen voor extra diepgaande hydratatie en je huid extra te ontstressen.

Stappenplan voor een droge, vochtarme huid met Institut Esthederm.

Als je nog niet gewoon bent van elke dag 2x je huid te reinigen en te verzorgen kan je beginnen met het essentieel skincare routine (2x per dag):

reinigen met de lait démaquillant hydra-ressourçant

brume eau cellulaire

crème intensive hyaluronic


Ben je al meer ervaren met het verzorgen van je huid en wil je meer stappen voor sneller en dieper resultaat? Ga dan voor het advanced skincare routine (2x per dag):

reinigen met de lait démaquillant hydra-ressourçant

brume eau cellulaire spray

serum intensive hyaluronic

oogcrème intensive hyaluronic

crème intensive hyaluronic


WEKELIJKS

crème douce désincrustante (zeker een must have bij onzuiverheden en zwarte puntjes)

masque gomme clarifiante (gommage, werkt zoals een scrub maar zonder korrel)

intensive hyaluronic masker

 

Na deze kuur volg ik verder je huid op. Geef je huid even de tijd! Na 30 dagen zou je al verbetering moeten waarnemen. Maar het kan een aantal maanden duren voor het volledig beter is. Je kan deze kuur ook herhalen.


Heeft je huid (vaak tijdens de winter) nog extra voeding nodig, dan kan je vervolgens de crème vitale è la gelée royale van Institut Esthederm gebruiken, kan in combinatie met het intensive hyaluronic serum.


Heb je nog last van onzuiverheden, dan kan je je routine aanvullen met het Propolis+ gamma van Institut Esthederm, die extra werkt tegen onzuiverheden en ontstekingen van de huid.

Stappenplan voor een perfecte tanning!

Deze producten zorgen dat je huid een mooi teint krijgt met deze tanning lotion zonder plekken en strepen.

Prep

Scrub je huid om je dode huidcellen te verwijderen.

Tan

Geef je huid een extra kleurtje met deze instant tanning lotion.

Hydrate

Deze hydraterende bodylotion mag je aanbrengen voor je tanning, samen mengen om uit te blenden wanneer het ergens te donker is en de dagen erna om je huid goed te hydrateren.