Welke cleansing bar van PCA skin kies je best tegen donkere vlekken, acné, onzuivere huid, eczeem of psoriasis?

cleansing bars van PCA skin en hoe je ze gebruikt

Heb je donkere vlekken in je gezicht, acné, onzuivere huid, eczeem of psoriasis? Deze cleansing bars van PCA skin helpen je al een heel eind vooruit.

Deze unieke cleansing bars zijn echt gericht op resultaat om verschillende huidkenmerken te verbeteren. Er is er eentje tegen acné, donkere vlekken op je huid, psoriasis, eczeem, droge schilfertjes,...

Diegene die de reiniging bar van PCA al eens gebruikte zal weten hoe gemakkelijk hij is in gebruik en hoe goed hij is voor je huid. Maar hoe kies je nu de juiste voor jouw huid én hoe gebruik je hem. Dit toon ik in deze video of als je liever leest, kan je eronder verder lezen.

Er zijn 4 verschillende reiniging bars.

✔️ mogen zowel voor gelaat als lichaam
✔️ zuinig in gebruik

 

Dry skin relief bar van PCA skin.

De dry skin relief bar is ideaal voor een droge huid, mag ook voor een gevoelige huid. Vooral een huid met schilfertjes, eczeem, keratosis Pilaris (zijn vb. die bobbeltjes op je bovenarmen) en psoriasis.

pca skin dry skin relief bar

Het is een combinatie van actieve ingrediënten die de huid verbeteren maar ook kalmerende en anti-oxidanten die je huid beschermen.

Je mag deze ook op je lichaam gebruiken wanneer je bobbeltjes hebt op je bovenarmen. Of op hele droge plaatsen, eczeem of psoriasis op je lichaam.

De 3% salicylzuur controleert en bestrijdt de jeuk, roodheid, afschilfering en irritatie die je vooral bij psoriasis en eczeem kan ondervinden.

 

Blemish control bar van PCA skin. 

De blemish control bar is een anti bacteriële reiniger voor een vettere of ontstekingsgevoelige huid.

Deze mag je ook op je lichaam gebruiken, vb wanneer je vaak last hebt van acné of onzuiverheden op je rug, decolleté of armen maar ook wanneer je vaak last hebt van ingegroeide haartjes, kan je deze gebruiken de dag voor of na het scheren. Door zijn werking voorkomt hij ook de ingegroeide haartjes.

 pca skin blemish control bar

Hij werkt anti-bacterieel en vermindert abnormale ophoping van dode huidcellen in het haarzakje, want hierdoor verstoppen de poriën en beginnen ze te ontsteken. Maar hij zorgt ook door tocoferol (beter gekend als vitamine E) dat de vocht/vet verhouding in de huid in balans blijft, waardoor hij de huid zeker ook niet uitdroogt. Hij zorgt zowel dat de ontstekingen en onzuiverheden verminderen maar voorkomt ook verdere uitbraken.

 

Pigment bar van PCA skin.

De pigment bar is de enige reiniging die echt ook op hyperpigmentatie werkt. Dit zijn donkere vlekken op je huid, vaak in het gezicht.
Hij vermindert ook ontstekingen, want puistjes en onzuiverheden liggen vaak aan de basis van pigmentvlekjes.

pigment bar van pca skin


Hij onderdrukt het proces waar teveel melanine aangemaakt wordt en vernietigt slecht functionerende melanocyten waardoor je huid mooier egaal kleurt.

Kan bvb ook op ellebogen, onder de oksels of knieën gebruikt worden wanneer deze een donkerdere schijn hebben.

 

Daily cleansing bar van PCA skin.

Deze cleansing bar is uit productie sinds 2022.

 pca skin daily cleansing bar

 

Hoe gebruik je de cleansing bar?

Bij je reinigingsbar zitten er 3 sponsjes bij, de sponsjes kan je apart bijbestellen, maar normaal is dit wel voldoende voor je bar.

1. maak het sponsje vochtig
2. wrijf met het sponsje in je bar zodat hij lichtjes schuimt
3. ga met je sponsje over je gelaat of de plaatsen van je lichaam. (niet op je ogen) 
4. als je make-up aanhad kan je dit nog eens herhalen.
5. goed afspoelen, met het sponsje of spring onder de douche
6. erna vervolledig je je skinroutine

extra tip: Leg altijd het sponsje op je bar om te laten drogen, nooit in het potje!

Wanneer je gewoon bent om de bar te gebruiken, kan je hem even laten inwerken als masker voor een intensiever effect. Maar ik raad aan om eerst een aantal weken hem direct af te spoelen.

Hoe reinig je de sponsjes?

Was regelmatig je sponsjes, ze mogen in de wasmachine op hoge temperatuur, zodat ze zuiver en net blijven.

 

Stappenplan voor een perfecte tanning!

Deze producten zorgen dat je huid een mooi teint krijgt met deze tanning lotion zonder plekken en strepen.

Prep

Scrub je huid om je dode huidcellen te verwijderen.

Tan

Geef je huid een extra kleurtje met deze instant tanning lotion.

Hydrate

Deze hydraterende bodylotion mag je aanbrengen voor je tanning, samen mengen om uit te blenden wanneer het ergens te donker is en de dagen erna om je huid goed te hydrateren.