Welke reiniger van PCA Skin Therapy is best geschikt voor jouw huid?

PCA heeft verschillende goede gezichtsreinigers maar het is natuurlijk belangrijk dat je deze gebruikt die aangepast is aan jouw huidtype. Ik leg je in deze video uit welke reiniger je best kiest.

PCAskin is een merk die in Amerika enkel gebruikt wordt bij dokters en dermatologen omdat ze zoveel actieve ingrediënten bevatten en in zo hoog mogelijke percentages. Dit is belangrijk om goede resultaten te behalen naar huidverbetering toe. En de huid te laten stralen in top conditie.

 

Er zijn 3 vloeibare reinigers, 3 bars, een olie en 3 toners om je reiniging af te werken en 1 reiniger met een korrel. Lijkt veel maar is natuurlijk niet allemaal voor jouw huid.

Ik zal eerst de vloeibare reinigers uitleggen voor welk huidtype ze zijn.
Je hebt de creamy cleanser, is een milde hydraterende reinigingsmelk voor een normale en gevoelige huid. Een huid die snel rood staat, als je couperose hebt, zo’n gesprongen bloedvaatjes die je ziet lopen net onder je huid.

 De facial wash oily, bevat ontstekingsremmende bestanddelen waardoor hij zo goed is voor een onzuivere huid en een huid met acné, hij zal je huid goed zuiveren om de onzuiverheden te elimineren en door de ontstekingsremmende werking verzacht hij de ontstekingen van een actief puistje of cyste onder de huid.

De facial wash is goed voor een dikkere, doffe huid of wanneer je huidstructuur niet helemaal mooi egaal is, als je voor de eerste keer PCA gebruikt, raad ik meestal aan om eerst de facial wash oily te gebruiken omdat die reiniger nog iets zachter is, soms moet de huid wennen aan de actieve bestanddelen van PCA, wanneer je huid de facial wash oily gewoon is, kan je overstappen op deze.

Dan hebben we 3 bars

De daily cleansing bar, bestaat niet meer sinds 2022. (Let dus op als je deze online nog tegenkomt want is al een paar jaar uit productie.)

De blemish control bar is een reinigingsbar speciaal voor een onzuivere en acné gevoelige huid. Ik gebruik deze zelf en wissel hem af met de facial wash oily, de ene keer heb ik meer zin in een vloeibare reiniger, de andere keer om met een sponsje te reinigen. Mijn blemish bar is bijna op zoals je kan zien. En nu ging ik in plaats van deze eens de pigment bar gebruiken, zeker tijdens en na de zomer zijn je pigmentvlekjes het donkerst en die wil ik terug zo licht mogelijk maken.

Dus de pigment bar is voor een huid die gevoelig is voor hyperpigmentatie, dat zijn donkere vlekjes in je gezicht die vooral donkerder worden tijdens de zomer, door de zon.

en dan heb je nog de dry skin relief bar: voor een gevoelige huid, huiden met eczeem, psoriasis, bobbeltjes op de armen, is ook goed voor een huid die schilfertjes heeft in het gezicht, gebeurd vaak ook naar de winter toe.

De olie is de daily cleansing oil, die mag je gebruiken als pre-cleanser voor je andere reiniger, wanneer je bvb meer make-up aan hebt of als je graag 2 keer reinigt. Deze olie is ook goed voor een huid met schilfertjes, vaak heb je een huid die zowel schilfertjes bevat en ook veel onzuiverheden, deze huid kan je reinigen met de daily cleansing oil

De make-up removing wipes bestaan niet meer, zijn sinds 2021 uit productie.

Erna gebruik ik wel nog altijd eens de smoothing toner is mijn persoonlijke favoriet tegen mijn puistjes. Hij maakt mijn huidstructuur echt mooier en fijner. In het begin kan deze tintelen, maar dat is normaal. Hij is alcoholvrij en helpt de poriën fijner te doen lijken en verwijdert oppervlakkige dode huidcellen waardoor je huid er zo gezond uitziet. Een ideale lotion voor de huid die iets vetter en ontstekingsgevoelig is.

De nutrient toner is ook goed tegen verwijde poriën naarmate je ouder wordt worden je porien ook vaak meer zichtbaar, dit is door het verlies aan stevigheid in je huid. Hij verwijdert ook oppervlakkige dode huidcellen.

En als laatste toner, de hydrating toner, mag ook voor een gevoelige huid, hij zorgt ervoor dat je huid beter het vocht vasthoudt in je huid, dus zeker ook goed voor huiden die fijne droogtelijntjes bevatten.

Dan heb ik nog 1 reinigingsproduct, de daily exfoliant, hij noemt daily maar toch raad ik altijd aan om hem 2 a 3 keer per week te gebruiken, het is een dieptereiniger met korrel. Vernieuwt en verfijnt de textuur van de huid. Ik vind echt dat je de dag erna merkt dat je een extra glow heb op je huid.

En de reinigers van PCA staan nu ook online met filter, zodat je op je huidkenmerken kan filteren, tot je de perfecte match vindt voor jouw huid.
Hier vind je alle producten van PCA: https://www.ellenvandamme.be/collections/pca-skin-therapy

Stappenplan voor een perfecte tanning!

Deze producten zorgen dat je huid een mooi teint krijgt met deze tanning lotion zonder plekken en strepen.

Prep

Scrub je huid om je dode huidcellen te verwijderen.

Tan

Geef je huid een extra kleurtje met deze instant tanning lotion.

Hydrate

Deze hydraterende bodylotion mag je aanbrengen voor je tanning, samen mengen om uit te blenden wanneer het ergens te donker is en de dagen erna om je huid goed te hydrateren.