Hoe reinig je het best je make-up borstels?

Je make-up borstels zijn een investering. Ze zorgen ervoor dat je je make-up veel mooier kan aanbrengen, mooier kan uitsmeren of 'blenden' in je huid zodat het minder zichtbaar is en dat je make-up langer meegaat. 

Als je investeert in kwalitatieve borstels zoals die van Mii Cosmetics of Make Up For Ever, wil je er zolang mogelijk van genieten, toch? Dat kan je maar doen op één manier, ze proper houden en ze JUIST reinigen. Het werkt een beetje hetzelfde als je gezichtsproducten, als je te 'agressief' gaat reinigen, gaat het kapot, de boodschap is dus de juiste make-up kwast reiniger aanschaffen. Zo hou je je borstels je hele leven lang. 

 

De Cleanse & Condition Balm ziet eruit als een zeepje, een diepe reiniging voor je borstels. Het bevat kokosolie om efficiënt alle make-up resten te verwijderen en shea butter geeft voeding aan de haartjes en zorgt ervoor dat ze zacht gehouden worden. 

Deze kwastreiniger ziet eruit als een zeepje. Het werkt als een shampoo + conditioner voor je borstels. Je kan ook echt voelen aan je borstels na het reinigen dat ze goed gereinigd zijn, maar vooral veel zachter dan bij andere reinigers. Ze zijn duidelijk verzorgd. Het is ook heel gemakkelijk in gebruik: 

 1. Neem je vuile make-up borstels en maak hem nat onder de kraan. Let erop dat je enkel de haartjes nat maakt. Als het water in de kwast zelf terecht komt, kan de lijm loskomen waardoor de haartjes ook loskomen. 
 2. Neem je zeepje en leg het moesje dat erin zit waar je zeepje zal drogen. Smeer je borstel goed in met de zeep, steek af en toe je borstel terug onder de kraan om hem terug nat te maken. Je zal zien dat de make-up snel wordt verwijderd. Wanneer je ziet dat er geen make-up meer uit je borstel komt als je hem onder de kraan steekt, is je borstel gereinigd. 
 3. Maak dat je borstel goed uitgespoeld is, en druk op de haartjes zodat zoveel mogelijk water al wegloopt uit de haartjes. zorg ervoor dat je je borstel telkens naar beneden houdt zodat er geen water in de kwast loopt. 
 4. Droog de borstelhaartjes nog wat af aan een handdoek, doe dit zachtjes. En leg de borstel te drogen op een oppervlak waar je hem platlegt, met de haartjes vrij, zoals de hoek van een tafel. 

TIP: Ik doe dit meestal 's avonds omdat de borstels dan de hele nacht kunnen drogen. De ochtend erop kan ik de borstels terug gebruiken. 

Het doosje is handig om te gebruiken, je laat wel best je zeepje drogen vooraleer je het doosje terug dicht doet. 

EXTRA'TJE: Met deze handschoen reinig je je borstels nog beter en sneller

 

Met een zeep structuur (vloeibaar, of vast) kan je je borstel reinigen, met deze handschoen kan je met je zeep je borstel nog sneller en beter reinigen. (met het zeepje dat erbij zit kan je ook je borstels en beauty blender reinigen)

Om te zien hoe je deze gebruikt kan je deze vlog bekijken: 

www.

   

  Heb je geen zin om je borstels elke week een grondige reiniging te geven? Of heb je er gewoon geen tijd voor?Je borstels niet vaak genoeg reinigen zorgt ervoor dat je borstels snel stuk gaan, het zorgt voor een onzuivere huid en het verspreid puistjes. Dus wil je tussenin eens heel snel en zonder droogtijd je borstels reinigen?  Dan is dit de oplossing. Met deze brush cleanser kan je in 10 seconden of minder een make-up borstel reinigen en hem meteen opnieuw gebruiken. Probeer wel één keer in de maand of af en toe grondig te reinigen met bijvoorbeeld  de balm. 

  1. Doe een beetje product op een watje en neem je vuile make-up kwast. Reinig je kwast(en) met het watje met product. 
  2. Maak je borstel nog eens mooi proper op een droog watje of met een droge handdoek, doe dit zachtjes. 
  3. Je kan je borstel meteen terug gebruiken. 

  TIP: zorg ervoor dat enkel je borstelhaartjes nat worden. Leg de borstels plat om te drogen en zorg ervoor dat ze tijdens het reinigen nooit rechtop staan. Dan loopt het water tussen de lijn van je haartjes en kunnen de wortels loskomen en e haartjes uitvallen. 

   

  Stappenplan voor een perfecte tanning!

  Deze producten zorgen dat je huid een mooi teint krijgt met deze tanning lotion zonder plekken en strepen.

  Prep

  Scrub je huid om je dode huidcellen te verwijderen.

  Tan

  Geef je huid een extra kleurtje met deze instant tanning lotion.

  Hydrate

  Deze hydraterende bodylotion mag je aanbrengen voor je tanning, samen mengen om uit te blenden wanneer het ergens te donker is en de dagen erna om je huid goed te hydrateren.