Hoe zelfbruiner aanbrengen zonder strepen en plekken? Stappenplan en meest gestelde vragen.

Bruinen zonder zon en zelfbruiner betekenen hetzelfde. Ze zorgen ervoor dat je huid bruin wordt zonder dat er zon (UV licht) voor nodig is. Daarom is dit een gezondere manier voor je huid om toch een bruin kleurtje te krijgen.

Zeker wanneer je voor niet-toxische producten kiest zoals deze van Mii Cosmetics, zonder schadelijke ingrediënten, zonder parabenen en met zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten.

Hieronder leg ik uit welke verschillende soorten er zijn, hoe je ze het best aanbrengt voor het mooiste resultaat en andere vragen die vaak gesteld worden over het aanbrengen van bruinen zonder zon.

Welke soorten zelfbruiner bestaan er?

Mii Cosmetics heeft een volledig gamma “Kissed by Mii” met zelfbruiners en alles wat je nodig hebt voor de perfecte tanning. 


Je hebt de klassieke zelfbruiner lotion, ideaal voor een droge huid, maar ook een zelfbruiner mousse die nog gemakkelijker aan te brengen is, speciaal voor diegene die niet gewoon zijn om bruinen zonder zon aan te brengen.

Beide texturen heb je in 3 tinten, dark, medium en light, extra lichte tint zelfbruiner voor een lichte huid.


Daarnaast heb je een getinte bodylotion en getinte gezichtscrème die je dagelijks mag aanbrengen en zo geleidelijk aan je tint opbouwt. Dit product bevat minder hoge concentratie DHA (wat zorgt voor je bruine kleur). Waardoor je huid geleidelijk aan bruin wordt.


Er bestaat ook een getinte bodylotion die geen bruin zonder zon bevat, maar wel een bruine kleur geeft aan je huid. Ideaal voor een instant getinte huid, al direct na het aanbrengen. Over deze lotion geef ik meer uitleg in het blogbericht: Een zongebruind kleurtje als je schrik hebt van bruinen zonder zon.

Stappenplan hoe je zelfbruiner aanbrengt.

Stap 1: haartjes verwijderen

Als er nog haartjes op je benen staan verwijder je deze eerst.
Epileren doe je 2 dagen voor je tanning, scheren liefst 24u op voorhand.

Stap 2: scrubben

Je lichaam scrubben zorgt ervoor dat je je dode huidcellen verwijdert, dit is belangrijk omdat deze huidcellen vaak meer tanning opnemen waardoor je daar donkerdere plekken kan krijgen. Dit gebeurt vaak aan de knie, enkel, elleboog, pols. Dit kan je doen met de Seriously smoothing exfoliator van Mii Cosmetics, dit mag je doen net voor je zelfbruiner aanbrengt, maar liefst de dag ervoor. Na het scrubben altijd goed je huid hydrateren. (zie stap 3)

Ook vanaf de 4e dag na je tanning, doe je best terug een scrub, zodat je kleur egaal blijft tijdens het lichter worden.

Stap 3: hydrateren

Je huid goed hydrateren zorgt voor een egalere tanning en een langdurig resultaat, dit doe je met de Seriously smoothing moisturiser die zorgt dat je mooi je tanning kan uitwrijven. Hoe beter je huid verzorgt en gehydrateerd is, hoe mooier je tanning.

Stap 4: klaar voor het kleurtje

Schud de zelfbruiner, doe een kleine hoeveelheid op de tanning handschoen om je handen te beschermen (ik vind dat je met deze tanning glove ook makkelijker kan uitwrijven), en wrijf heel mooi open op je huid. Doordat de zelfbruiners van Mii Cosmetics al getint zijn zie je gemakkelijk waar je hem al aangebracht hebt, zodat je hem mooi kan aanbrengen. Neem telkens een kleine beetje product bij en wrijf verder uit.


Tip: Gebruik de Seriously Smoothing Exfoliating Wipes om restjes bruining te verwijderen op je nagels, tussen je tenen, tussen je vingers, op je handpalm en eventueel je hiel en zijkant van je voetzool.


Je tanning handschoen wassen na elk gebruik, zodat je hygiënisch tewerk kan gaan en ook je volgende tanning vlekkeloos kan verlopen. Ik steek hem in de wasmachine bij een donkere was op 40°C.

Stap 5: laten inwerken

De tanning moet minimaal 7u inwerken. Laat het even drogen, daarna kan je je kleren aandoen maar ik raad aan om losse kledij te dragen en vermijd te strakke, aansluitende kledij. Hier is het belangrijk dat je tijdens deze 7u niet in contact komt met water op de gebruinde zones, anders spoel je het daar al te snel af.

Stap 6: afspoelen

Na 7u mag je de tanning afspoelen, je mag ook later douchen (bv de volgende ochtend) want de tanning is uitgewerkt, dus je huid zal niet meer donkerder worden.

Als je een witte of lichte douchevloer hebt, zal je zien dat er wat kleur afgaat, dit is de indicatie kleur die je afspoelt. (de tint die werd toegevoegd zodat je ziet waar je hem reeds aangebracht hebt), dit is niet de tint die je huid zelf kreeg door de bruin zonder zon. Onder deze kleur zit nu je “echt” kleurtje, nu ja, je bruin zonder zon kleurtje ;-)


Ik raad aan om telkens na het douchen goed te hydrateren met de Seriously smoothing moisturiser zodat je je huid goed blijft hydrateren. Zo zorg je dat je verkregen kleur langer blijft.


In deze video zie je hoe ik hem aanbreng:

Test met de tanning mousse.

Ik had zelf schrik van bruinen zonder zon voor ik deze tanning mousse van Mii Cosmetics gebruikte. Maar ik wou hem testen om eerlijk advies te kunnen geven, als hij wel echt zo gemakkelijk is.

Ik gebruikte de medium tint en is voor mijn huidskleur de meest geschikte. En dat zonder plekken of strepen.


Mijn voor en na:

Zelfbruiner getest voor en na

Wanneer mag je douchen na het aanbrengen van bruinen zonder zon?

7u (of later) na het aanbrengen van de tanning mag je douchen. Vergeet na het douchen niet om goed te hydrateren zodat je tintje langer blijft.


Wanneer breng je best zelfbruiner aan?

Dit kan je zelf kiezen, hou er rekening mee dat je erna best wat lossere kledij aandoet. Ik denk dat het voor de meesten gemakkelijkst is om dit ‘s avonds te doen en dan ‘s morgens te douchen. Je tanning is na 7u uitgewerkt, dus wordt dan niet meer donkerder.


Hoe zorg je dat je bruinen zonder zon langer blijft?

Het is belangrijk om goed te hydrateren, 1 à 2x per dag en vanaf de 4e dag mag je elke 2 à 3 dagen je huid scrubben. Meestal wordt dit vermeden uit schrik om je bruine kleurtje te verwijderen, maar als je niet scrubt, kunnen dode huidcellen zich ophopen, waardoor je huid op die plaats donkerder zal zijn en zo ontstaat er een soort van grauwe plek.


Je kan vanaf dag 2 na je zelfbruiner ook de Daily Boost Crème aanbrengen, deze getinte bodylotion met een kleinere hoeveelheid DHA (ingrediënt dat zorgt voor je bruinen zonder zon tint), zodat dit je tanning terug een boost krijgt en zorgt daardoor dat je kleurtje langer blijft.

Hoe werkt een zelfbruiner?

In alle zelfbruiners zit DHA (dihydroxyacetone), dit is een kunstmatige suiker die reageert met de eiwitten in de bovenste huidlaag, die bestaat uit dode huidcellen, waardoor een bruine kleur ontstaat. Dus daarom scrub je best op voorhand zodat dode huidcellen zich niet ophopen op sommige plaatsen (vb knie, enkel, elleboog, pols,...) want hoe meer dode huidcellen zich ophopen, hoe bruiner de kleur zal zijn op die plaatsen, waardoor je geen egale tanning bekomt.


Waarom stinkt een zelfbruiner vaak?

De geur komt door het ingrediënt DHA, ondanks dat Mii zo natuurlijk mogelijk werkt hebben ze naast fruit extracten ook een beetje parfum toegevoegd om de geur te neutraliseren, zodat hun zelfbruiners aangenaam ruiken, maar toch huidvriendelijk zijn.

Is zelfbruiner veilig bij zwangerschap?

De zelfbruiner van Mii Cosmetics zijn op basis van mineralen en zo natuurlijk mogelijk, ze bevatten geen toxische ingrediënten en zijn veilig voor het gebruik tijdens je zwangerschap.


Is zelfbruiner waterproof?

Zelfbruiner gaat niet direct af bij contact met water, maar afhankelijk van hoe lang het contact is met water of als je er mee gaat zwemmen, kan je kleur wel sneller terug lichter worden.

Heb je vragen over zelfbruiners, het aanbrengen ervan of andere vragen over je beauty routines? Mail me of zet ze in de reacties hieronder, zodat ik je nog extra tips kan geven.

Comments

0 Comments

Leave a Comment

Stappenplan voor een perfecte tanning!

Deze producten zorgen dat je huid een mooi teint krijgt met deze tanning lotion zonder plekken en strepen.

Prep

Scrub je huid om je dode huidcellen te verwijderen.

Tan

Geef je huid een extra kleurtje met deze instant tanning lotion.

Hydrate

Deze hydraterende bodylotion mag je aanbrengen voor je tanning, samen mengen om uit te blenden wanneer het ergens te donker is en de dagen erna om je huid goed te hydrateren.